Home Logistics Green Logistics #GreenLogistics: Tenaris reduce emisiile de CO2 în România prin soluții de transport intermodal inteligente

#GreenLogistics: Tenaris reduce emisiile de CO2 în România prin soluții de transport intermodal inteligente

#GreenLogistics: Tenaris reduce emisiile de CO2 în România prin soluții de transport intermodal inteligente

Ca parte a strategiei sale globale de reducere a emisiilor de CO2 generate de activitățile sale, Tenaris a implementat în România soluții de transport mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Analiza proceselor curente pentru a îmbunătăți performanța de mediu pe termen lung este una dintre componentele strategiei Tenaris, care și-a propus ca până în 2030 să reducă emisiile de CO2 pe tona de oțel produs cu 30%.

Transportul este ultima verigă a lanțului de aprovizionare prin care produsele ajung la clienți și are o contribuție seminificativă la emisiile de CO2. În urma încheierii unui parteneriat cu LKW Walter, un lider de piață pe segmentul transportului intermodal, au fost identificate noi soluții de transport, mai prietenoase cu mediul. Astfel, produsele Tenaris sunt livrate la clienții din Germania, Belgia, Marea Britanie și alte destinații europene utilizând transportul feroviar în combinație cu cel rutier.

Transportul intermodal are trei avantaje importante în comparație cu cel rutier: reduce emisiile de dioxid de carbon, permite transportul unor volume mai mari și oferă Tenaris flexibilitate în procesul de încărcare al produselor finite de la fabrica sa. În scurt timp, fabrica Tenaris a reușit să transporte 25% din volumele de produse finite utilizând această soluție și a redus emisiile generate de transportul rutier cu 50%.

Mihaela Popescu, Președinte Tenaris în România, a declarat: “Suntem încântați că am reușit să găsim partenerul potrivit pentru a ne însoți în drumul către decarbonizare. Sperăm să stabilim și alte parteneriate care ne vor ajuta să reducem emisiile de CO2 în toate procesele noastre.”