Home Logistics 3 PL Yusen Logistics (Romania) își dezvoltă rețeaua intermodală

Yusen Logistics (Romania) își dezvoltă rețeaua intermodală

Yusen Logistics (Romania) își dezvoltă rețeaua intermodală

Yusen Logistics Romania (fostă Tibbett Logistics) activează pe piața de transport intermodal încă din anul 2008.

“Din 2008 până în prezent am proiectat și pus în practică atât servicii de transport combinat între Portul Constanța și Bucuresti cât și servicii de operare Terminal Intermodal de interior (Yusen BIRFTBucharest International Rail Freight Terminal)” declară reprezentanții companiei.

Până la startul acestui nou proiect, serviciile intermodale din Europa se opreau la granița de Vest a României (Curtici, Oradea) sau la Ploiești, fără a avea o soluție reală de conectare feroviară cu zona București, aceasta fiind principalul pol de importuri al României, având în vedere concentrarea de centre de distribuție și spații logistice de clasa A. “Ruta feroviară București – Curtici asigură extensia serviciului intermodal regulat din și către Portul Constanta atât pentru containerele maritime (20’/40’) cât și pentru cele continentale (45’ pallet wide), oferind clientilor noștri posibilitatea unui serviciu de transport complet al mărfurilor sosite dinspre sau cu destinații ca Budapesta / Koper / Genk / Duisburg / Koln și nu numai”, adaugă reprezentanții companiei.

Plecarea inaugurală a acestui serviciu din YusenBucharest International Rail Freight Terminal către Railport Curtici este programată și organizată sâmbătă/6 februarie 2021 de către Yusen Logistics Romania, tracțiunea fiind asigurată de către Unicom Tranzit. Garnitura de tren va avea în compunere 33 vagoane: 14 x 90’ (Sggmrss) pentru trafic intra-european (45’pallet wide) cât și 19 x 40’ (Lgs) pentru trafic containere maritime (20’/40’), timpul de tranzit estimativ fiind de 36 ore/sens.

Pentru început, frecvența trenurilor este săptămânală, cu plecare din YusenBIRFT în fiecare zi de sâmbătă/12:00 și sosire în Railport Curtici luni/10:00, plecare din Curtici marți/02:00 și sosire în Yusen-BIRFT miercuri/16:00.

“Considerăm că în acest moment piața este pregătită pentru un nou pas în dezvoltarea rețelei intermodale din România, clienții nostri exprimându-și interestul pentru serviciile de transport mai prietenoase cu mediul, mai eficiente din punct de vedere al costurilor și, nu in ultimul rând, pentru predictibilitate!” explică Yusen Logistics Romania.

Yusen Logistics Romania este unul dintre cei mai mari jucători din piața de logistică și distribuție din România, oferind soluții de depozitare și distribuție ambientală și temperatură controlată, transport internațional FTL/LTL, transport intermodal și vămuire, unui portofoliu variat de clienți din industriile retail, automotive, industrial și FMCG, operând peste 150.000 mp de spații logistice clasa A și având 1.450 de angajați.