Home Companii A fost inaugurat primul parc logistic din Regiunea de Nord-Est

A fost inaugurat primul parc logistic din Regiunea de Nord-Est

A fost inaugurat primul parc logistic din Regiunea de Nord-Est

Săptămâna aceasta a fost inaugurat primul parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, situat în comuna Lețcani din județul Iași.

Proiectul Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi, care la deschiderea oficială era ocupat în proporție de 85%, face parte din Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Iniţiatorul şi realizatorul proiectului este S.C. SOLO S.R.L. Valoarea totală a investiției este de 28.778.444,07 lei, din care 13.627.514,56 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Construcţia parcului logistic început în februarie 2013 și s-a încheiat de curând, în vederea atragerii de investiţii şi stimularea creării de noi locuri de muncă.

Proiectul urmăreşte realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care să stimuleze la nivel local dezvoltarea economică durabilă, contribuind astfel la dezvoltarea echilibrată a regiunilor României. Deschiderea parcului logistic reprezintă o soluție binevenită pentru companiile românești sau multinaționale care au nevoie de spații logistice de depozitare și servicii; spații de producție; depozite; birouri; cantină restaurant; parcări și alte facilități.