Home Companii Gebrüder Weiss: cifră de afaceri record pentru al patrulea an consecutiv

Gebrüder Weiss: cifră de afaceri record pentru al patrulea an consecutiv

Gebrüder Weiss: cifră de afaceri record pentru al patrulea an consecutiv

Furnizorul de servicii de transport şi logistică Gebrüder Weiss Weiss a reuşit să atingă în 2013 o cifră de afaceri record, de aproximativ 1,2 miliarde de euro, cu 3,3% mai mare față de 2012.

În 2013, concernul a continuat strategia de expansiune spre est prin preluarea companiei de transport Far Freight, prin deschiderea unui nou centru logistic în Tbilisi/Georgia, precum şi prin înfiinţarea primei filiale turceşti la Istanbul. De asemenea, compania a implementat un pachet de investiţii total de circa 57 milioane de euro, cu 16% mai mare față de 2012, care s-a concretizat prin extinderea reţelelor din Cehia, Boemia de Nord, Slovacia și Ungaria.

Cooperarea consolidată în cadrul reţelei de parteneri System Alliance Europe şi buna rezonanţă a produsului de transport individual şi în regim de grupaj „GW pro.line” pe întreg teritoriul Europei au contribuit la obținerea unei cifre de afaceri de 801,2 milioane de euro pe segmentul transporturilor terestre.

Segmentul soluţiilor logistice a înregistrat de asemenea o evoluţie în 2013, realizând o serie de proiecte importante în Europa Centrală şi de Est. Domeniul de activitate al transporturilor aeriene şi maritime a avut şi el o evoluţie pozitivă și a înregistrat o majorare a cifrei de afaceri de 6%, atingând 256,7 milioane de euro. În 2013, numărul containerelor de transport maritim a crescut cu 30%, comparativ cu anul precedent, volumul procesat fiind de 125.000 de containere standard (TEU). Serviciul de coletărie Gebrüder Weis a înregistrat o uşoară creştere în 2013, încheind anul cu o cifră de afaceri de 126,3 milioane de euro.