Home Companii Absorbție record de fonduri europene pentru transportul rutier în 2013

Absorbție record de fonduri europene pentru transportul rutier în 2013

Absorbție record de fonduri europene pentru transportul rutier în 2013

Ministrul Transporturilor Dan Șova a declarat astăzi, în cadrul primului summit de infrastructură, care a avut loc la Palatul Parlamentului, că în anul 2013 România a avut cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene pentru autostrăzi, din ultimii ani.

„În 2013, la nivelul CNADNR-ului, care este unicul beneficiar de fonduri europene pentru transportul rutier, au fost absorbite pentru prima dată 121% fonduri europene pentru autostrăzi și 128% pentru drumuri naționale. Dacă din anul 2007 până la 31 decembrie 2012, totalul sumei de fonduri europene absorbite pe sectorul rutier a fost de 311 milioane de euro, într-un singur an, în 2013, au fost absorbite 396 de milioane de euro. În cadrul general al programului operațional-sectorial de transport, absorbția la nivelul anului 2013 pe toate modurile de transport a fost semnificativă, de 923 de milioane de euro. Din această sumă, peste 60%, adică 559 de milioane de euro, incluzând autostrăzi și drumuri naționale, a fost realizat de CNADNR. Restul de 34% urmează să să fie acoperit de transportul pe calea ferată, aerian, naval și maritim.”, a declarat ministrul DanȘova.

Ministrul a mai adăugat că, pentru prima oară în istoria CNADNR au fost constituite echipe de urmărire proiect care vor sta în teren, pentru a urmări modul de lucru al constructorilor pe toate loturile noi de autostradă la care au fost demarate lucrările, în vederea evitării întârzierilor de execuție. Totodată, Dan Șova a anunțat că CNADNR a câștigat la Curtea de Apel procesul în care erau depuse contestații pentru loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș – Turda.