Home Companii Comerțul online va crește în 2014

Comerțul online va crește în 2014

Comerțul online va crește în 2014

Specialiștii prezenți la EcomTeam 2014,  unul dintre cele mai importante evenimente regionale de e-commerce și marketing digital, care s-a desfășurat între 2-3 aprilie la Brașov, sunt extrem de optimiști în privința evoluției segmentului de e-commerce din România.

Daniel Enescu, managing partner al companiei de cercetare de piață Daedalus Millward Brown, unul dintre speakerii evenimentului, a declarat că în 2014, segmentul de comerț online va crește pe anumite categorii, ca urmare a diversificării serviciilor de plată, dar mai ales datorită interesului tot mai mare pentru plata cu ajutorul telefonului mobil, denumit și „mobile payment”.

“Vedem o creștere a optimismului românilor care va duce către reflexul de a scoate mai mulți bani din buzunar. Vânzările vor crește nu neapărat pentru că clienții vor cumpăra mai des, ci pentru că vor achiziționa produse mai scumpe”, a afirmat Daniel Enescu, în discursul care a dat startul primei zile de conferință, dedicată trendurilor și evoluției comerțului online.

Acesta a mai adăugat că în 5 cazuri din 10, cumpărători sunt interesați să achiziționeze diferite produse doar pentru că sunt la reducere, menționând că în privința metodelor de plată domină plata la livrarea coletului. Totodată, Daniel Enescu a adăugat că interesul pentru achiziționarea online a unui produs scade odată cu creșterea perisabilității acelui produs, fructele și produsele de panificație, de exemplu, fiind printre produsele pe care românii se feresc să le achiziționeze prin această modalitate.