Home Logistics Curierat și e-commerce FAN Courier a inaugurat HUB-ul de la Cluj-Napoca și pregătește o nouă investiție la Sibiu

FAN Courier a inaugurat HUB-ul de la Cluj-Napoca și pregătește o nouă investiție la Sibiu

FAN Courier a inaugurat HUB-ul de la Cluj-Napoca și pregătește o nouă investiție la Sibiu

FAN Courier a inaugurat cea recentă investiție, HUB-ul regional de la Cluj-Napoca, un proiect mult-așteptat, care va ajuta compania de curierat să își eficientizeze operațiunile și să își îndeplinească misiunea asumată față de clienți.

Mai mult, liderul pieței de curierat din România pregătește viitoare investiții într-un alt hub de de sortare/încărcare/descărcare la Sibiu, unde s-a achiziționat deja un teren, precum și continuarea dezvoltărilor la Ștefăneștii de Jos, cu un centru logistic.

Investiția în HUB-ul de la Cluj-Napoca s-a ridicat la 14,5 milioane de euro, acesta fiind primul proiect din România prevăzut cu o soluție care optimizează fluxul de curierat -sortare/încărcare/descărcare. În plus, reduce timpii de sortare și tranzit. HUB-ul din Cluj-Napoca este al doilea ca mărime în rețeaua FAN Courier, după cel din Ștefăneștii de Jos – construit acum 10 ani, dar modernizat recent și cel din Brașov, deschis în urmă cu 5 ani.

Inaugurăm astăzi un proiect extrem de important pentru noi și pentru clienții noștri. Sunt foarte mândru de echipa FAN Courier care, în mai puțin de 1 an, într-un context dominat de pandemie și de perspectiva unei crize economice, a reușit să finalizeze un proiect complex și inovator, necesar pentru bunul mers al pieței de curierat din țară.

A fost o investiție importantă, dar mai important este faptul că HUB-ul regional Cluj-Napoca vine să completeze din punct de vedere operațional capacitatea FAN Courier de preluare și sortare a expedițiilor zilnice, lucru ce se va regăsi în performanța operațională crescută, cu impact direct în scăderea timpilor de livrare”, a declarat Adrian Mihai, CEO FAN Courier, cofondator al liderului de piață din industria locală de curierat.

Noul HUB de la Cluj-Napoca, a cărui construcție a început în februarie 2021 și s-a finalizat aproximativ 10 luni mai târziu (după care s-a trecut la instalarea benzii de sortare), are două direcții de activitate curentă: pe de o parte, găzduiește și preia activitatea filialei din Cluj ce deservește orașul Cluj-Napoca și zonele limitrofe, cu un număr de aproximativ 15.000 de expediții zilnice, iar pe de altă parte, preia și gestionează toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zonă a Ardealului.

Banda de sortare Vanderlande, o premieră pentru România

Noutatea pe care FAN Courier o aduce în depozitul din Cluj-Napoca este sistemul ergonomic (un sistem cu „fingere”) care ajută la încărcarea și descărcarea mult mai rapidă a expedițiilor de către curieri. În acest fel distanța pe care aceștia o parcurg în HUB-ul din Cluj Napoca este primul din țară care optimizează fluxul de curierat.

Depozitul este dotat cu o bandă de sortare marca Vanderlande (model Posisorter) cu o capacitate de sortare de 7.500 de colete/oră, ceea ce înseamnă o viteză a sortatorului de 2,2 m/secundă. Sistemul este prevăzut cu 41 de tobogane (destinații).

După aproape 25 de ani de activitate continuăm să facem pionierat în industria noastră. Am fost primii operatori din această industrie care au adus în România banda de sortare automată a coletelor și rămânem primii în introducerea de soluții inovative care, în final, au ca scop satisfacerea nevoilor clienților noștri.

Facem același lucru și la HUB-ul din Cluj-Napoca, al doilea ca mărime din țară, unde punem în funcțiune o tehnologie cu totul nouă pentru România, care ne va ajuta să sortăm mult mai repede, câștigând zilnic timp (mai bine de 1 oră) și mărind, astfel, capacitatea de livrare. De asemenea, pe tranzit, noua tehnologie folosită scurtează la jumătate timpul de sortare, ceea ce ne permite să ajungem mult mai rapid la filialele deservite, cu beneficii directe pentru întreaga zonă a Ardealului și nu numai”, a adăugat Felix Pătrășcanu, cofondator FAN Courier.

Focus pe investiții în tehnologizare

Terenul achiziționat de FAN Courier pentru HUB-ul de la Cluj-Napoca are o suprafață de 44.600mp, din care 28.500mp reprezintă suprafață construibilă. 16.100 mp sunt destinați parcărilor și zonelor de acces. Construcțiile deja finalizate se întind pe o suprafață de 6.500mp (clădirea de birouri, zona de tranzit și zona de sortare dedicată curierilor). În HUB-ul de la Cluj-Napoca, activitatea curentă este asigurată de peste 250 de oameni, angajați ai filialei și șoferi de tranzit.

Am fost întotdeauna preocupați de optimizarea proceselor tehnologice și de îmbunătățirea serviciilor pentru a satisface cât mai multe dintre nevoile clienților noștri, într-un timp cât mai scurt. De aceea, investim și ne dezvoltăm constant, pentru a ne putea îndeplini această misiune. HUB-ul de la Cluj este o continuare firească a strategiei de dezvoltare pe care ne-am propus-o pe termen lung. Pentru noi, investițiile în tehnologizare rămân o prioritate și o preocupare constantă, pentru că sunt printre cele mai importante în dezvoltarea business-ului și creșterea competitivității. Aceasta este cea mai bună dovadă că suntem preocupați constant de viitor și de calitatea serviciilor cu care venim in întâmpinarea clienților noștri”, a declarat Neculai Mihai, cofondator FAN Courier.