Home Intermodal Aquila îşi creşte veniturile din logistică şi transport

Aquila îşi creşte veniturile din logistică şi transport

Aquila îşi creşte veniturile din logistică şi transport

Aquila, cel mai mare jucător din piaţa locală de distribuţie pentru bunuri de larg consum, a înregistrat un profit net de 64 milioane de lei la 30 septembrie 2022, în creștere cu 47% (20 milioane lei) față de rezultatul înregistrat în trimestrul al treilea al anului trecut. Veniturile din transport şi logistică au crescut cu 16%, respectiv 3%, conform rezultatelor financiare consolidate.

Veniturile companiei au înregistrat o creștere consistentă în trimestrul al treilea al anului și au atins 1,543 miliarde de lei, cu un avans de aproximativ 164 milioane de lei față de perioada ianuarie-septembrie din 2021. Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din activitatea de distribuție și de achiziția Trigor, ce a avut un impact de 36 milioane de lei, în același interval.

Continuăm evoluția pozitivă, cu un nou trimestru de creștere și marje îmbunătățite, deși  activăm, în continuare, într-un context imprevizibil al pieței, cu influențe macroeconomice și geopolitice care aduc accente de instabilitate. Veniturile din distribuție au avut un avans de 12% în primele nouă luni, determinat în principal de creșterea organică a acestei linii de business.

Canalele Horeca și GasStation au înregistrat creșteri substanțiale, de 32%, respectiv 14%, iar consolidarea Trigor a contribuit cu un plus de 3%. Veniturile din servicii complementare de logistică și de transport au crescut cu 3%, respectiv 16%, odată cu alinierea tarifelor la contextul pieței”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Marja brută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 59 milioane de lei, cu un avans de două puncte procentuale, în comparație cu rezultatul din septembrie 2021.