Home Logistics Green Logistics BERD investește 67 milioane euro într-un pachet de obligațiuni verzi ale VGP NV

BERD investește 67 milioane euro într-un pachet de obligațiuni verzi ale VGP NV

BERD investește 67 milioane euro într-un pachet de obligațiuni verzi ale VGP NV

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a subscris un pachet de obligațiuni verzi în valoare de 67 milioane de euro ca parte a unei emisiuni de 600 de milioane EUR de către VGP NV, important dezvoltator pan-european de parcuri logistice și semi-industriale.

Investiția BERD va susține dezvoltarea de parcuri logistice în Ungaria, Letonia, România și Slovacia.

VGP și-a luat angajamentul că operațiunile grupului vor atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2025, grupul lucrând în prezent la implementarea strategiei de decarbonizare. Printre numeroasele măsuri implementate în prezent se află și furnizarea de energie verde către chiriașii parcurilor logistice ale dezvoltatorului. Noile parcuri logistice aflate în curs de construcție vor deține cel puțin certificarea BREEAM very good.

BERD va sprijini VGP în explorarea oportunităților care decurg din implementarea viitoare a tehnologiilor regenerabile, pe bază de hidrogen și a mobilității electrice, precum și dezvoltarea caracteristicilor de proiectare circulară pentru a realiza clădiri cu o amprentă de carbon redusă. Aceste tehnologii sunt printre cele mai inovatoare la nivelul regiunilor în care BERD este prezentă.

Mai mult, angajamentul BERD va susține dezvoltatorul imobiliar în crearea de noi oportunități pentru dezvoltarea și educarea forței de muncă, în special a tinerilor, prin programe de pregătire la nivel corporativ, cu o componentă de învățare duală acreditată și inițiative de pregătire la locul de muncă. Programe pilot vor fi inițiate în România, urmând să fie replicate ulterior în operațiunile VGP din celelalte țări.

VGP are o prezență puternică în țările în care BERD investește,compania dezvoltând și operând parcuri logistice și semi-industriale. Începând cu decembrie 2020, VGP deține 13 parcuri logistice în România, Ungaria, Letonia și Slovacia, cu o suprafață totală închiriabilă de peste 1,3 milioane mp, ce include 375.000 mp de construcții finalizate, 75.000 mp clădiri aflate în construcție și încă 880.000 mp de teren.

BERD este un investitor major în România, Ungaria, Letonia și Slovacia, investind până acum 15,5 miliarde euro în cele patru țări.