Home Logistics 3 PL Un nou parc logistic în nordul capitalei: VGP demarează construcția VGP Park Bucharest

Un nou parc logistic în nordul capitalei: VGP demarează construcția VGP Park Bucharest

Un nou parc logistic în nordul capitalei: VGP demarează construcția VGP Park Bucharest

VGP, dezvoltator pan-european de spații logistice și semi-industriale, a achiziționat un nou teren într-o locație strategică în apropiere de București și va începe dezvoltarea celui mai nou proiect al său, VGP Park Bucharest.

Parcul logistic este dezvoltat pe un teren cu o suprafață totală de 250.000 mp și va avea o zonă închiriabilă de 120.000 mp, divizată în patru clădiri, oferindu-le potențialilor chiriași flexibilitate în ceea ce privește layout-ul și opțiunile de construcție.

VGP Park Bucharest va fi amplasat în zona de nord a capitalei, la intersecția autostrăzii A3 și a centurii București cu acces direct la ambele, ceea ce îl face ideal pentru a asigura accesul rapid în centrul orașului pentru activități de distribuție last-mile. În același timp, parcul logistic oferă o conexiune perfectă pentru activitățile de distribuție în jurul Bucureștiului și la nord prin autostrada A3 către Ploiești și Brașov. Datorită poziției foarte bune și a disponibilității forței de muncă în zonă, VGP Park Bucharest este o opțiune optimă pentru companiile active în logistică, ecommerce sau retail.

Construcția primei clădiri cu o suprafață de 28.000 mp va demara în iunie 2021, urmând să fie livrată, conform estimărilor, în decembrie 2021.

Adrian Crizbasianu, Country Manager VGP România, a declarat: “Suntem entuziasmați de achiziția acestui teren strategic amplasat în apropiere de capitala României și, cu această ocazie, intrăm pe piața de real estate industrial din București. Odată cu schimbările tehnologice și cu dezvoltarea comerțului online care continuă să fie un factor favorizant pentru cererea de spații logistice de calitate, simțim o creștere solidă a cererii din partea potențialilor clienți. Cu acest nou parc, putem oferi în București o calitate ridicată și clădiri sustenabile alături de o locație de top.”

Noul parc logistic VGP va îndeplini standardele de sustenabilitate în construcție, toate clădirile urmând să obțină cel puțin un calificativ BREEAM Very good.

VGP Group este prezent în România prin subsidiara VGP Romania din anul 2007 și are în prezent parcuri logistice în Timișoara și Sibiu, precum și un parc în construcție în Brașov și, curând, în Arad.

Grupul are la nivel european 77 de parcuri în 12 țări europene și se află în plin proces de expansiune pe toate piețele unde este prezent.