Home Stiri Cât costă noul van compact Mercedes-Benz Citan, abia lansat pe piața din România?

Cât costă noul van compact Mercedes-Benz Citan, abia lansat pe piața din România?

Cât costă noul van compact Mercedes-Benz Citan, abia lansat pe piața din România?

Mercedes-Benz Citan, noul autovehicul comercial de dimensiuni mici al Mercedes-Benz Vans,  a fost lansat oficial în România. Autoutilitara compactă poate fi comandată în două variante: Citan Panel Van pentru transport de marfă și Citan Tourer pentru transport de persoane.

În România, prețurile pentru Citan încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI furgon cu motor diesel de 75 CP în linia de echipare de bază. Modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină, de 105 CP costă 22.781 euro cu TVA

Modelul Citan Furgon, 110 CDI KA/L PRO, poate fi cumpărat în rate începând de la 2,5 euro/zi, TVA inclus, prin intermediul Mercedes-Benz Financial Services România.

Printre atuurile noului model german sunt confortul la rulare atunci când este încărcat parțial sau când transportă pasageri, raza de virare de doar 11,75 metri, scaunele ergonomice cu multiple posibilități de reglare, opțiunile de depozitare, display-ul modern și conceptul de operare infotainment – MBUX.

Noul Citan Panel Van oferă o sarcină utilă de până la 782 kg și volumul de încărcare de până la 2,9 metri cubi. Citan Tourer dispune de sticlă cu 11% mai groasă, de compartimente practice de depozitare și mese pliabile și este echipat standard cu un airbag central, care se poate activa între scaunul șoferului și cel al pasagerului în cazul unei coliziuni laterale severe. În total, 7 airbag-uri protejează pasagerii.

Megatendințele din logistica urbană, factor de dezvoltare a segmentului van-urilor compacte

“În Europa, segmentul van-urilor compacte este un sector major foarte important, bine stabilit, cu peste 800.000 de unități în 2019. Ne așteptăm ca acest segment să continue să fie atractiv în viitor, ca urmare a unor megatendințe semnificative din sectorul de curierat rapid și livrare colete, urbanizare și electromobilitate. Vedem în noul Citan o soluție excelentă pentru antreprenoriatul urban din România, dar și pentru transportul de persoane la cele mai înalte standarde,” a declarat Alexandru Rugină, COO Mercedes-Benz Vans România.

Noul Citan se adresează antreprenorilor cu afaceri mici și mijlocii, comercianți, servicii de curierat și livrări colete. Portofoliul variabil, cu două linii de echipare (BASE/PRO) permite selectarea unor opțiuni de echipare adecvate pentru o multitudine de cerințe ale clienților.

În a doua jumătate a anului 2022 Mercedes-Benz Vans lansează eCitan, care se remarcă prin autonomia de aproximativ 285 (WLTP) și încărcare rapidă- de la 10% la 80% în doar 40 de minute. eCitan marchează încă un pas important către rolul de lider pentru Mercedes-Benz Vans în domeniul electromobilității.