Home Logistics Imobiliare #ColţulcuFapteBune: Tot mai multe companii din industrie se alătură cauzelor caritabile

#ColţulcuFapteBune: Tot mai multe companii din industrie se alătură cauzelor caritabile

#ColţulcuFapteBune: Tot mai multe companii din industrie se alătură cauzelor caritabile

Windsoft şi CTP sunt doar două dintre companiile ce activează în logistică şi transport care au ales să se susţină cauze caritabile şi să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a comunităţilor din care fac parte.

  • Windsoft, companie specializată în dezvoltarea şi implementarea sistemelor software dedicate companiilor din domeniul transporturilor, s-a alăturat în calitate de sponsor turneului de volei pe plajă Jeans4Dreams.

Turneul, desfăşurat în acest an pe 16 şi 17 iunie, a fost organizat de către pasionaţi ai voleiului de plajă din Bucureşti, reuniţi sub titulatura Challenge4Life, cu sprijinul Asociaţiei Municipale Volei Bucureşti și Complexului Cultural Sportiv Studenţesc Tei şi şi-a propus să ajute un caz special al Fundaţiei Copii în Dificultate. Fundaţia Copii în Dificultate (CID) a fost fondată în anul 1990 cu scopul de a asigura siguranţă, îngrijire medicală, speranţă şi afecţiune copiilor atinşi de maladii incurabile sau aflaţi în fază terminală, a copiilor infestaţi cu HIV/SIDA, a celor cu tulburări din spectrul autist sau copiilor abandonaţi Taxa de participare a jucătorilor înscrişi la Turneul Jeans4Dreams a fost donată Fundaţiei CID, contribuind la acoperirea cheltuielilor zilnice necesare îngrijirii unui copil suferind de epilepsie generalizată idiopatică şi sindroame epileptice, întârziere psihomotorie globală

  • CTP – a doua donaţie către Hospice Casa Speranţei

CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Europa de Est, cu o prezenţă puternică în România, a venit în ajutorul Hospice Casa Speranţei, organizaţie de îngrijire paliativă, cu o donaţie semnificativă, a doua pe care dezvoltatorul o acordă asociaţiei în acest an. Hospice Casa Speranţei s-a confruntat cu un deficit de 450.000 de euro în bugetul său, datorat în prin cipal creşterilor salariale recente acordate me dicilor din sistemul public de sănătate, cât și creşterii sala riului minim şi altor modificări in Co dul Fiscal. Hospice Casa Speranţei oferă îngrijiri gratuite la mai mult de 4.000 de pacienţi pe an în Bucureşti, Braşov şi Făgăraş, împreună cu sprijin şi îndrumare pentru membrii familiilor acestora. În acest an, se deschide, de asemenea, un centru nou şi unic în Adunaţii Copăceni pentru copii şi familii care suferă de afecţiuni rare şi cu speranţă de viaţă redusă.


Fundaţia primeşte aproximativ 18% din costurile de funcţionare de la stat prin intermediul Casei de Asigurări, însă soldul trebuie să fie strâns în fonduri. Graham Perolls, preşedintele Hospice Casa Sperantei, a afirmat: “Această contribuţie ne creează un moment de respiro din punct de vedere financiar, care ne va permite să căutam şi să identificăm si alte surse de venit pentru a închide deficitul actual. Nevoia de îngrijire paliativă în România este imensă şi, în prezent, mai puţin de 1 din 10 persoane care au nevoie de acest tip de îngrijire au acces la un serviciu specializat. Nu vrem să reducem serviciile noastre sau să pierdem expertiza personalului medical. Este un moment de impas pentru Fundaţie.” Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul: www.hospice.ro