Home Intermodal Creştere constantă pentru industria feroviară

Creştere constantă pentru industria feroviară

Creştere constantă pentru industria feroviară

Cel mai recent studiu privind piaţa feroviară mondială, publicat de UNIFE (Asociaţia industriei feroviare din Europa) cu ocazia expoziţiei InnoTrans de la Berlin relevă faptul căla nivel global pentru acest segment se aşteaptă o creştere constantă până în 2017.

Regiunile cu un ritm de dezvoltare accelerat sunt Orientul Mijlociu, Rusia şi CSI şi America Latină. Creşterea din aceste zone compensează diminuarea investiţiilor din China, unde totuşi o mare atenţie se acordă liniilor urbane.

Piaţa mondială rămâne stabilă în ciuda recesiunii economice mondiale şi se preconizează o creştere de 2,7% pe an în următorii şase ani şi asta în condiţiile reducerii investiţiilor în sistemul de cale ferată de mare viteză din China, care a fost un motor al creşterii pieţei mondiale în ultimii ani.

În prezent, unul dintre motoarele creşterii pieţei feroviare este regiunea Golfului, unde se derulează proiecte de amploare, precum Doha Metro şi sistemul LRT, noul sistem de tranzit din Mecca sau proiectul unei linii de super-viteză Mecca-Medina.

Un alt punct important este America Latină, ca rezultat al comenzilor mari venite din Brazilia pentru sistemul feroviar de marfă şi sistemul de transport urban şi alte comenzi semnificative din ţări din vecinătatea Braziliei, precum Chile sau Argentina.