Home Automotive Cum își pregătește Vitesco Technologies angajații pentru Industry 4.0?

Cum își pregătește Vitesco Technologies angajații pentru Industry 4.0?

Cum își pregătește Vitesco Technologies angajații pentru Industry 4.0?

Vitesco Technologies, unul dintre furnizorii internaționali de tehnologii de propulsie și soluții de e-mobilitate, a inițiat un proiect pilot, implementat deja în 14 locații din întreaga lume, ce le permite angajaților să aibă acces deschis și facil la oportunități de dezvoltare a carierei. În același timp, programul pregătește angajații pentru provocările viitorului, respectiv Industry 4.0.

“Career Map” ajută angajații să afle de ce calificări au nevoie pentru a avansa profesional în domenii precum producție sau logistică și care sunt cerințele specifice pentru progresul către o poziție la un nivel superior în cadrul companiei.

Această nouă transparență privind oportunitățile de dezvoltare în producție a motivat angajații din proiectul pilot să se angreneze mai mult în propria dezvoltare profesională. Într-o lume ce se dezvoltă rapid, acesta nu este doar un avantaj pentru angajați, ci duce la un nivel îmbunătățit al calificărilor în rândul forței de muncă, în general “, a spus Ingo Holstein, Chief Human Relations Officer (CHRO) Vitesco Technologies.

Career Map include și un program al sesiunilor de training, ceea ce le permite angajaților să întrunească cerințele calificărilor. În plus, reprezintă un factor motivant pentru o pregătire suplimentară și adăugarea de noi cunoștințe la cele deținute deja.

„Cu Career Map, ne putem asigura că angajații din producție sunt în permanență la curent cu cele mai noi informații. Creșterea importanței digitalizării și automatizării în sistemele de producție înseamnă că zonele de responsabilitate vor suferi o schimbare drastică în viitor. Cu Career Map, creăm un nivel ridicat de transparență în ceea ce privește oportunitățile de educare, astfel încât să ne pregătim angajații pentru viitor și pentru Industry 4.0.“ a declarat Hans-Jürgen Braun, Vice-Președinte Senior Operațiuni în cadrul Vitesco Technologies.

Testul pilot la fabrica din Brașov

Testul pilot a avut loc la fabrica din Brașov, unde o echipă de angajați, atât juniori cât și experți din diferite discipline au lucrat la implementarea sistemului Career Map ca un standard global. Aceștia au analizat o serie de sisteme de calificare și standarde ale industriei și le-au comparat cu obiectivele pentru a determinal ajustările necesare, după caz. Întrucât locațiile Vitesco sunt uneori extrem de diferite unele de altele în ceea ce privește produsele fabricate, sistemul Career Map variază în funcție de locație și are profile și cerințe diferite pentru expertiză și calificări.

După 15 luni, prima rundă a implementări a fost încheiată cu succes și sistemul Career Map este utilizat în 14 locații: Pune (India), Juarez (Mexic), Wuhu, Tianjin și Changchun (China), Debrecen (Hungary), Amata City (Thailand), Frenstat și Trutnov (Cehia), Pisa (Italia), Icheon (Coreea de Sud), Boussens & Foix (Franța), Seguin (SUA), Brașov (România). Alte locații vor urma în lunile viitoare.

Vitesco și-a propus în același timp să documenteze și cuantifice felul în care Career Map ajută angajații să se dezvolte într-una din cele patru arii: leadership, tehnologie, calitate și logistică. De exemplu, compania urmărește numărul de angajați din producție care urmează Carrer Map pentru a obține calificări suplimentare și câți dintre aceștia au putut să acceseze un post vacant de la un nivel superior.
“În viitor ne dorim să digitalizăm Career Map, care până acum s-a desfășurat într-un format analog în zonele de producție pentru a corela direct locurile disponibile în companie și oportunitîțile de calificare,” explică Ingo Holstein.