Home Logistics 3 PL DB Schenker investeşte în proiecte sociale, educaţionale şi de mediu

DB Schenker investeşte în proiecte sociale, educaţionale şi de mediu

DB Schenker investeşte în proiecte sociale, educaţionale şi de mediu

Cristina Neagu, singura jucătoare de handbal din istorie care a câştigat de trei ori premiul de “Cea mai bună jucătoare din lume”, s-a alăturat companiei DB Schenker în calitate de ambasador şi se va implica în diferite proiecte de responsabilitate socială corporativă ale companiei. Parteneriatul desfăşurat sub sloganul “Doi lideri, aceeaşi misiune – succesul”, subliniază modelul de performanţă demonstrat de Cristina Neagu şi de DB Schenker, unul din liderii pieţei de transport şi logistică.

Performanţele Cristinei Neagu confirmă faptul că dedicarea, perseverenţa şi munca susţinută sunt valorile necesare pentru a obţine cele mai bune rezultate în orice domeniu, argumente care au condus la alegerea noului ambasador, declară reprezentanţii companiei. În acelaşi timp ea este un model şi în afara terenului de handbal, astfel că în cadrul acestei colaborări, DB Schenker inten- ţionează să implice noul ambasador în proiectele de responsabilitate socială corporativă (CSR) desfăşurate la nivel naţional şi, de asemenea, să dezvolte noi proiecte orientate către sport şi educaţie.

Politica de CSR a DB Schenker în România se bazează pe trei piloni importanţi: educaţie, mediu şi social.

Parteneriat cu Little people

Unul dintre proiectele sociale către care DB Schenker îşi canalizează nu doar resursele financiare, dar angajaţii companiei se implică şi ca voluntari este parteneriatul cu Little People, asociaţie ce ajută copiii bolnavi de cancer din mai multe oraşe din ţară. DB Schenker a direcţionat o parte din bugetul său de CSR către susţinerea atelierelor Art & Craft destinate copiilor bolnavi de cancer. De asemenea, angajaţii companiei din toate cele patru sucursale şi Sediul Central s-au implicat ca voluntari si au petrecut câteva ore cu copiii din diferite spitale din ţară pe 1 iunie. Ulterior o parte dintre aceştia au devenit voluntari permanenţi.

În plus, în semn de solidaritate şi respect faţă de cei afectaţi de cancer, pe 15 februarie şi 2 octombrie, angajaţii companiei au purtat galben în cadrul campaniei ,,Ziua Galbenă” derulate de către Little People. Acest parteneriat va continua şi în anii următori.

De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, echipa DB Schenker donează haine, jucării şi produse alimentare pentru Samusocial – Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenţă, un dispozitiv de intervenţie de urgenţă care vine în întâmpinarea persoanelor celor mai desocializate, care nu mai pot sau nu mai ştiu cum să beneficieze de ajutoarele de drept comun.

Susţinerea educaţiei prin film

DB Schenker a susţinut şi în 2018 pentru a treia oară consecutiv proiectul La cinema devin cineva, organizat de Asociaţia Culturală „Art-Cord” împreună cu Asociaţia „Victoria Film”.

Proiectul a fost implementat în 11 instituţii de învăţământ din Cluj şi peste 400 de elevi din şcolile de masă şi şcolile speciale au vizionat 9 filme artistice cu caracter educaţional, atent selectate de consilieri şcolari şi psihopedagogi, având ca scop prevenirea discriminării, creşterea toleranţei, acceptarea diversităţii.

Tematica fiecărei proiecţii a fost apoi aprofundată prin discuţii şi activităţi educaţionale în cadrul orelor de dirigenţie, la nivelul fiecărei şcoli. Filmul devine astfel un mijloc educaţional, fiind transmise şi fundamentate valori importante pe care noua generaţie trebuie să le cunoască.