Home Logistics Comerț international DB Schenker suspendă temporar serviciile de transport rutier către Marea Britanie

DB Schenker suspendă temporar serviciile de transport rutier către Marea Britanie

DB Schenker suspendă temporar serviciile de transport rutier către Marea Britanie

Operatorul de servicii logistice DB Schenker a suspendat temporar livrările către Marea Britanie. Acesta se alătură altor companii europene care și-au suspendat pentru moment serviciile de transport către Marea Britanie ca o consecință a Brexitului.  

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacției, DB Schenker citează probleme semnificative cu privire la noile formalități vamale care se aplică acum transporturilor dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit (Marea Britanie) ca urmare a Brexitului.

Doar aproximativ zece procente din documentele vamale depuse pentru partidele de marfă pe care DB Schenker s-a angajat să le expedieze au fost complete și fără erori. Angajații DB Schenker care au fost pregătiți și instruiți special pentru Brexit sunt disponibili permanent pentru a sprijini clienții companiei în completarea corectă a documentelor vamale necesare. Cu toate acestea, fiecare transport însoțit de documente vamale incomplete sau eronate conduce la întârzierea preluării mărfurilor aferente. Expedițiile care nu sunt declarate corespunzător nu pot fi livrate la destinație.

Astfel, compania germană a fost nevoită să suspende temporar acceptarea de noi comenzi pentru transporturile către Regatul Unit. Totodată, DB Schenker se angajează să livreze în cele mai bune condiții și cât mai repede posibil transporturile de marfă deja acceptate.

DB Schenker se așteaptă ca volumul expedițiilor să crească în continuare în luna ianuarie. Furnizorul de servicii logistice poate opera eficient transporturile doar în cazul în care ponderea completării corecte și complete a documentelor vamale va crește semnificativ. Atât expeditorii, cât și destinatarii trebuie să se asigure că sunt furnizate documente conforme.

Odată cu retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană astfel de documente includ o dovadă a originii, o factură conformă cu reglementările vamale actuale și un mandat de reprezentare vamală sau procură (POA) corespunzătoare pentru procesarea formalităților vamale. De asemenea, importatorul trebuie să elibereze POA-ul și să furnizeze toate informațiile relevante pentru efectuarea formalităților vamale, precum încadrarea tarifară corespunzătoare a mărfurilor în conformitate cu Tariful Vamal UK. În ceea ce privește această din urmă obligație
DB Schenker le recomandă expeditorilor și destinatarilor să se consulte reciproc. De asemenea, compania  recomandă tuturor expeditorilor și destinatarilor implicați în transportul de mărfuri între Uniunea Europeană și Marea Britanie să utilizeze informațiile oferite și să respecte pe deplin regulile privind noile formalități vamale aplicate.