Home Logistics Depozitare De ce să alegi un stivuitor recondiţionat

De ce să alegi un stivuitor recondiţionat

De ce să alegi un stivuitor recondiţionat

Cu toate că achiziţia unui stivuitor recondiţionat nu este poate prima opţiune de investiţie pentru un business, se poate dovedi a fi o alegere înţeleaptă. Multe companii, din industrii diferite, aleg să investească în echipamente recondiţionate, acestea oferind economii semnificative, de 30 până la 40% din costul unui stivuitor nou și având performanţe comparabile.

Însă, înainte de a lua o decizie și de a face o investiţie, trebuie avute în vedere câteva elemente și găsit răspunsul la câteva întrebări.

Pentru ce aplicaţii este folosit echipamentul?

Aceasta este, poate, cea mai importantă întrebare pentru a lua decizia de cumpărare. În cazul în care echipamentul urmează să opereze într-un mediu de lucru intensiv, cu trei schimburi de lucru, atunci un stivuitor nou este alegerea potrivită, Însă, dacă echipamentul urmează să fie folosit doar câteva ore pe zi, spre exemplu pentru operaţiuni la sfârșitul liniei de producţie sau pentru operaţiuni mai puţin solicitante, un stivuitor recondiţionat, de înaltă calitate poate fi o alegere foarte bună.

Calitatea primează

Dacă se ia decizia achiziţiei unui stivuitor recondiţionat, atunci calitatea și siguranţa sunt prioritare. Calitatea echipamentelor recondiţionate poate varia și multe dintre stivuitoarele recondi- ţionate disponibile pe piaţă având o vechime subtanţială și fiind la al treilea sau al patrulea ciclu de viaţă. Procesul de recondiţionare trebuie să fie realizat în centre specializate la standarde ridicate, atenţie la detalii și înlocuirea tuturor componentelor de mișcare.

Conform cu normele de siguranţă și certificările internaţionale

Asigurarea securităţii și siguranţei este un alt element care trebuie luat în considerare. Echipamentul trebuie să îndeplinească toate normele de siguranţă și să fie conform cu standardele internaţionale în domeniu. Semnul CE asigură utilizatorul că echipamentul cumpărat are aprobarea de utilizare la nivel european.

Garanţia este obligatorie

Pe piaţă există o multitudine de oferte, unele mai complexe, altele mai simple. Foarte important este ca stivuitorul să fie acoperit de garanţie atât pe partea de piese de schimb cât și pe partea de operaţiuni de service. În cazul vehiculelor electrice, utilizatorul trebuie să se asigure că bateria este recondiţionată, iar garanţia include și ciclul de viaţă al bateriei. Este de preferat ca echipamentul să fie achiziţionat de la producători recunocuţi, care pot oferi și un istoric de service al utilajului, asigurând totodată un nivel ridicat al calităţii utilajului.

JUNGSTARS – la fel de bun ca unul nou

Gama JUNGSTARS reprezintă răspunsul producătorului german Jungheinrich la cerinţele tot mai frecvente ale pieţei pentru stivuitoarele recondiţionate. Echipamentele din gama JUNGSTARS trec printr-un proces de recondiţionare industrială la centrul din Dresda, unul dintre cele mai moderne din Europa. Înfiinţat în 2006, centrul din Dresda producea iniţial 1.600 de echipamente pe an, însă mulţumită programului de investiţii și modernizare, unitatea poate recondiţiona acum aproximativ 6.500 de stivuitoare anual, în viitor existând posibilitatea ca numărul să crească la 8.000. Aici, utilajele capătă o a doua viaţă, devenind la fel de “ Jungheinrich ca unele noi”, ceea ce înseamnă că îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate și siguranţă și corespund unei condiţii tehnice și vizuale perfecte. Producătorul german oferă o garanţie de 12 luni atât pentru utilaj cât și pentru baterie și garantează disponibilitatea pieselor de schimb pe întreaga durată de viaţă a echipamentului. Un alt avantaj important este disponiblitatea aproape imediată a echipamentelor, cumpărătorul având la dispoziţie 60.000 de utilaje second-hand în mai mult de 600 de versiuni. Procesul de recondiţionare efectuat utilajelor second hand corespunde unei proceduri în 6 paşi diferiţi, identică pentru toate modelele de utilaje. În timpul întregului proces fiecare pas este urmat de un control amănunţit al calităţii. Astfel, nimic nu este scăpat din vedere şi acest lucru asigură cel mai înalt nivel de siguranţă şi fiabilitate în cele mai mici detalii. Cei șase pași includ o inspecţie preliminară în care se determină condiţia utilajului, demontarea și curăţarea echipamentului, refurbișarea, tratarea suprafeţelor, reasamblarea și inspecţia finală, echipamentul fiind supus unui test de funcţionare cu sarcină nominală. Alte avantaje oferite de către Jungheinrich pentru echipamentele recondiţionate JUNGSTARS sunt reprezentate de gama variată de soluţii de finanţare, reţeaua de service extinsă, posibilitatea schimbării utilajului sau returnă- rii banilor în primele 10 zile de la achiziţie sau testarea utilajelor la sediul Jungheinrich România.