Home Logistics Curierat și e-commerce Depozitul cu cea mai modernă bandă de sortare din România

Depozitul cu cea mai modernă bandă de sortare din România

Depozitul cu cea mai modernă bandă de sortare din România

În 2018, FAN Courier, liderul pieţei de curierat din România, a realizat cele mai mari investiţii din istoria sa de 20 de ani: peste 27,5 milioane euro, cu 50% peste cifra previzionată iniţial.

Cea mai mare investiţie a fost în deschiderea celui de-al doilea hub din Ștefănești și în tehnologia din noul hub – cea mai modernă bandă de sortare din România.

Construcţia hubului a durat aproape 3 ani, dintre care 19 luni pentru obţinerea autorizaţiilor, iar ridicarea halei aproape un an. Montajul benzii de sortare a durat două luni, iar testele alte două luni. Banda de sortare din noul hub, unul dintre cele mai moderne centre din Europa de Est, accelerează nivelul de automatizare a activităţii curente, pe fondul crizei de personal cu care se confruntă întreaga economie locală. “Cu noua bandă de sortare ne-am dorit, în primul rând, să câștigăm timp și am reușit să câștigăm 1,5 ore spre 2 ore. Ceea ce înseamnă că, dacă în Timișoara avem 90 de curieri și mașina ajunge cu o oră mai devreme, avem 90 de ore de muncă în plus. Acest timp e echivalent cu a avea încă 11 oameni angajaţi” explică Adrian Mihai, Managing Partner FAN Courier. Banda are o lungime de 385 m și o suprafaţă de 22.000 mp și o viteză de transport a coletelor de 2,5 m/s, capacitatea de sortare fiind de 39.000 colete pe oră. Hubul are 160 de porţi de încărcare și 130 rampe pentru colete.

Vechi versus Nou

8.000 mp suprafață de sortare                     22.000 mp suprafață de sortare

66 tobogane                       312 tobogane

 66 oameni                    156 oameni

 100.000 colete sortate în 9 ore                       100.000 colete sortate în 4-5 ore

 

Un nou hub la Cluj

FAN Courier va construi la Cluj un nou hub. Compania a achiziţionat deja terenul și a început demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor. Investiţia este estimată la 5 până la 6 milioane euro. Hubul va avea o suprafaţă de 6.000 mp de depozit și încă 2.500 mp spaţii de birouri și spaţii tehnice, urmând să fie create între 250 și 300 de noi locuri de muncă. Cluj-Napoca este un important punct de tranzit, fiind conectat cu Iaşi, Baia Mare, Oradea sau Maramureş.

Piața de curierat în 2019

“După primele trei luni, suntem la ocreștere aproximativă de 13,5%, cu un procent sub estimare. Anul trecut, eram cu un procent peste ce estimasem. La începutul anului 2018, în mediul de afaceri, la clienţii noștri erao deschidere totală și un optimism pe care nu l-am mai regăsit anul acesta. Și situaţia din România și ceainternaţională creează o teamă de ce se va întâmpla. Toată lumea așteaptă să vadă ce se întâmplă, inclusiv cei care aveau intenţia de a investi. Anul trecut era mult optimism, anul acesta nu am mai regăsit aceeași vervă” – a declarat Adrian Mihai, Managing Partner FAN Courier