Home Logistics Depozitare #Dictionar: Locația

#Dictionar: Locația

#Dictionar: Locația

Sunt mai multe denumiri utilizate în limbajul intern și nu numai, sub care este cunoscută “Locaţia”. La nivel general, locaţia în logistică este cunoscută ca locul în care se poziţionează o fabrică, un depozit, etc și este aproape de definiţia din DEX …….

În mod specific, dacă discutăm de depozitare, locaţia are o altă dimensiune și este un spaţiu bine delimitat, de obicei de dimensiunea unui palet sau mult mai mică, ce permite acomodarea unei cantităţi dintr-unul sau mai multe articole.

Există cazuri în care, la depozitarea în stivă, locaţia este mult mai mare și poate acomoda un volum important de articole.

  • Altă denumire întâlnită în industrie este aceea de “Bin”. Provine din IT și este denumirea clasică din sisteme.
  • Există și denumirea de “Celulă”. În acest caz, de cele mai multe ori, se fac confuzii deoarece celula este de fapt reprezentată de graniţa dată de traverse/poliţe și perechile de picioare. Într-o astfel de delimitare pot fi definite mai multe locaţii.
  • Dacă preluăm termenul din limba franceză sau germană, avem surpriza să completeze terminologia de “închisoare”. Din limba franceză, în companiile cu acţionariat francez se întâlnește denumirea de “Cazier”. Se întâlnește rar, dar traducerile documentaţiilor au fost făcute strict literal.
  • Din limba germană a fost preluată denumirea de “Lager-platz” – prescurtat “Lager”

Rubrică realizată de către Adriana Pălășan, Vice-Președinte ARILOG și General Manager Supply Chain Management Center