Home Expozitii eActros Long Haul, prezentat în premieră la IAA Transportation

eActros Long Haul, prezentat în premieră la IAA Transportation

eActros Long Haul, prezentat în premieră la IAA Transportation

eActros Long Haul a fost prezentat, în premieră, la IAA Transportation 2022 în cadrul Daimler Truck Media Night. Producătorul german spune că acesta are o autonomie de aproximativ 500 de kilometri şi că va intra în producția de serie în 2024.

Daimler Truck spune că cele trei pachete de baterii oferă o capacitate totală instalată de peste 600 de kilowați oră. Camionul electric greu este proiectat pentru un kilometraj de 1,2 milioane de kilometri în zece ani de funcționare. Bateriile, care se bazează pe tehnologia celulelor de fosfat de litiu și fier (LFP), pot fi în mai puţin de 30 de minute de la 20 la 80 la sută la o stație de încărcare cu o putere de aproximativ un megawatt. Clienții aveau nevoie de infrastructura potrivită, a declarat directorul general Martin Daum. “Pentru o dezvoltare rapidă, este esențial ca întreaga industrie și politicienii să colaboreze”,  a explicat Daum.

eActros Long Haul va fi fabricat în întregime pe linia de asamblare existentă la uzina din Wörth, Renania-Palatinat, ceea ce a presupus instalarea tuturor componentelor electrice și punerea în funcțiune a vehiculului pe linia de producţie. Vorbim practic de creşterea capacităţilor, mergându-se în paralel atât cu camioanele convenționale, cât și cu cele complet electrice, pe aceeaşi linie de producţie.

Mai multe despre noutăţile IAA Transportation 2022 veţi putea citi în numărul următor al revistei.