Home Logistics Green Logistics Libris şi-a transformat depozitul de la Braşov într-unul cu energie verde

Libris şi-a transformat depozitul de la Braşov într-unul cu energie verde

Libris şi-a transformat depozitul de la Braşov într-unul cu energie verde

Libris a implementat numai puţin de 835 de panouri fotovoltaice dispuse pe o suprafaţă de 4.000 mp, transformând astfel depozitul său din Braşov într-unul verde. Compania estimează o producţie anuală de 330.000 Kwh, ceea ce înseamnă peste 95% din nevoia anuală de consum.

Transformarea depozitului în suprafaţă de 5.000 mp într-unul verde a necesitat o investiție de 300.000 de euro, din resurse proprii, aşa cum precizează compania. Este vorba despre montarea pe acoperiș, în suprafaţă de 4.000 mp, a 835 de panouri fotovoltaice. Partenerul Libris în execuția sistemului fotovoltaic a fost Promelek.

Încă din etapa de construcție a depozitului, am gândit structura acoperișului pentru a putea susține un sistem de panouri fotovoltaice. Construcția sustenabilă a depozitului a fost un obiectiv foarte important pentru noi, și vorbim aici despre echipamente eficiente din punct de vedere energetic, termoizolație, parcare pentru biciclete, spațiu verde și multe altele. Drumul spre un depozit verde de carte continuă prin montarea panourilor fotovoltaice, un sistem de producție a energiei practic, ecologic și eficient”, a declarat Laura Țeposu, CEO Libris.ro.

Compania estimează că investiţia în independenţa energetică va fi amortizată în maxim 5 ani. Panourile fotovoltaice montate sunt mono-cristaline, ceea ce asigură eficiență mare în cazul radiației solare, au o putere măsurată de 328 kw, eficiență 21% fiind orientate spre Sud, cu inclinația de 13 grade.