Home Automotive Ekol Logistics a plătit 8 mil. euro pentru 100 de camioane MAN

Ekol Logistics a plătit 8 mil. euro pentru 100 de camioane MAN

Compania turcă Ekol Logistics a plătit 8 milioane de euro pentru 100 de camioane MAN, în vederea dezvoltării activității atât în România, cât și pentru traseele europene.

Vom continuă strategia de extindere la nivel european dar și local. Pentru noi România reprezintă o zonă de importanță strategică fiindcă se află la intersecția marilor rute europene”, a declarat Frank Korber, director internațional al Ekol Logistics.

Ekol România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro, iar anul acesta se așteaptă la peste 10 milioane de euro.

Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comerț exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel internațional servicii în sistem integrat.

In România avem 6.000 mp de depozit, din care mai mult de 80% sunt ocupați în acest moment. Capacitatea noastră de stocare permite inclusiv depozitarea de mărfuri perisabile sau cu valoare foarte mare, având dezvoltate zone speciale de securitate în cadrul depozitului”, a mai spus Korber.

Odată cu achiziționarea celor 100 de camioane, Ekol intenționează să angajeze peste 100 de șoferi. În prezent, la sucursala Ekol din România activează peste 50 de angajați.

Dincolo de investițiile financiare, foarte importantă pentru noi este dezvoltarea resurselor umane. Avem în România oameni foarte bine pregătiți pentru task-uri extrem de dificile și specifice din zona logisticii. Unii dintre aceștia au fost instruiți direct în Turcia pentru că mai apoi să poată face performanță în orice centru Ekol din Europa”, a spus Korber.

Ekol a demarat operațiunile în 1990 și dezvoltă soluții logistice integrate. Centrele de distribuție Ekol se întind pe o suprafața de 486.000 metri pătrați, în Turcia, Germania, Italia, Ucraina, Grecia și România.

În 2012, cifră de afaceri a companiei s-a ridicat la 285 milioane euro, în creștere aproximativ 30 de procente față de 2011. Ekol are peste 4000 de angajați în Turcia și 1200 în șapte țări europene.