Home Companii UPS extinde aripile avioanelor pentru a economisi carburant

UPS extinde aripile avioanelor pentru a economisi carburant

Operatorul logistic UPS anunță echiparea avioanelor de tip Boeing 767 cu sistemul Winglet, care îmbunătățește aerodinamica prin extinderea lungimii aripii.

Măsură luată de UPS face parte din strategia companiei de a reduce consumul de combustibil (22 milioane litri de combustibil salvați anual), ceea ce înseamnă o diminuare a nivelului de emisii poluante cu peste 62.000 tone.

UPS estimează o reducere a cantității de combustibil folosit pentru fiecare zbor efectuat de Boeing-urile 767 cu aproximativ 4% și intenționează să reducă emisiile de carbon cu 20% până în 2020, față de nivelul de bază din 2005.

Operatorul logistic deține în prezent 54 de aeronave de tip 767 dintre care cinci au fost deja dotate cu sitemul Winglet. Compania intenționează să aibă acest sistem implementat pe toate aeronavele 767 până la sfârșitul anului 2014.

Proiectul Winglet este o inițiativă de dezvoltare durabilă implementată de către UPS Airlines.

UPS se ocupă cu transportul de colete și mărfuri, inclusiv servicii de livrare pntru piața de consum la nivel global.

Cu sediul central în Atlanta, SUA, UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreagă lume.

UPS a intrat pe piață din România în 1990 prin intermediul contractorului de servicii autorizat Romtrans, iar din 2000 prin intermediul Trans Courier Service, o companie a Romtrans achiziționată de UPS în anul 2008.