Home Logistics Curierat și e-commerce FedEx discută disponibilizarea a 6.300 de angajați în Europa

FedEx discută disponibilizarea a 6.300 de angajați în Europa

FedEx discută disponibilizarea a 6.300 de angajați în Europa

FedEx Express (FedEx), subsidiară a FedEx Corp. (NYSE: FDX) a anunțat că intenționează să reducă numărul angajaților în cadrul rețelei sale europene, odată ce procesul de integrare a TNT va fi finalizat.

Propunerile fac parte dintr-o strategie de creștere mai largă, multi-anuală, ce va permite rețelei europene de transport express să se dezvolte ca urmare a progresului înregistrat în ultimii ani.

FedEx a achiziționat TNT în 2016, ca parte a planurilor sale de expansiune la nivel european, urmărind să conecteze cea mai mare rețea aeriană de transport expres la nivel global cu o rețea europeană de transport rutier impresionantă. De la momentul achiziției, au fost integrate cu succes sistemele IT și elemente cheie ale rețelei aeriene, rutiere și a celei de huburi logistice, fiind realizate investiții în tehnologie și infrastructură.

Ca urmare a integrării, la nivel european nu este posibilă operarea a două rețele ce conectează geografii similare, astfel că FedEx a prezentat membrilor echipelor și reprezentanților angajaților planurile pentru soluționarea acestor problemele. Propunerile vor avea un impact asupra forței de muncă, urmând să fie disponibilizați între 5.500 și 6.300 de angajați din echipele operaționale și back-office. În cursul consultărilor cu reprezentanții angajaților, vor fi discutate măsurile pentru membrii echipelor afectate. Măsurile vor fi diferite de la țară la țară și pot include șomajul voluntar, relocarea pe alte roluri și acces prioritar la noi poziții deschise în cadrul companiei. Consultările se vor desfășura pe parcursul a 18 luni, respectând legislația de muncă și procesele din fiecare țară.

Rețea de transport aerian cu două huburi

Un punct extrem de important al propunerilor prezentate a fost reprezentat de integrarea fizică a rețelelor de transport aerian ale FedEx Express și TNT.

FedEx Express operează în prezent două rețele aeriene, cu două huburi centrale: în Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle din Franța și Aeroportul Liège din Belgia.

Conform planurile prezentate, FedEx Express va avea un model cu hub dublu în Europa, hubul FedEx din Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle fiind hub principal, ce conectează toate zborurile din Europa și clienții de pe continent cu restul lumii. Hubul din Liège va opera ca hub secundar, oferind flexibilitate rețelei. Acest model a fost implementat cu succes în SUA, unde FedExpress are are o rețea cu două huburi – Memphis fiind nucleul rețelei aeriene, iar Indianapolis hub secundar.