Home Automotive Global Vision a finalizat noua fabrică automotive a Huf România

Global Vision a finalizat noua fabrică automotive a Huf România

Global Vision a finalizat noua fabrică automotive a Huf România

Global Vision a finalizat fabrica Huf de la Arad. Noua unitate de producție cu o suprafață de 10.000 mp a fost predată către managementul Huf România. Odată cu extinderea unității de producție deja existentă, furnizorul de componente pentru industria automotive își dublează suprafața de producție și atinge 20.000 mp.

Global Vision a reușit să livreze la cheie fabrica producătorului german după o dezvoltare-maraton de doar câteva luni.

„Suntem bucuroși să preluăm la timp extensia sediului nostru in Arad. Datorită bunei gestionări a proiectului am reușit să realizăm planurile de extindere, în ciuda provocărilor aduse de pandemia COVID-19. Acest lucru este important, deoarece România joacă un rol decisiv în optimizarea amprentei noastre globale. Partenerul nostru, Global Vision, a susținut acest proiect solicitant, încă de la început, permițând finalizarea rapidă a noii clădiri” a declarat Dr. Lars Placke, Senior Vice President, la Huf Group.

Dezvoltarea extinderii unității de producție a început la finalul lunii iulie 2020. „Extinderea fabricii HUF Group de la Arad este un proiect valoros în portofoliul nostru de dezvoltări. Colaborarea cu investitorul german este mai mult decât un nou proiect reușit și anume reprezintă o perspectivă a unui model de business funcțional și de succes pe care companiile românești îl pot materializa cu investitorii străini. Proiectele viitoare ale Global Vision pot include atât dezvoltări greenfield, dar și de tipul sale&lease back, cu opțiuni de extindere”, spune Sorin Preda, CEO și fondator al Global Vision.

 Noul complex cuprinde aria de producție, facilități de suport tehnic și logistică. Această extindere înseamnă un plus de 250 noi locuri de muncă. În etapa finală a acestei acțiuni de extindere a producției, numărul total de angajați Huf Arad se va ridica la 650.

 „În următoarele săptămâni, noua unitate va fi echipată cu utilaje. Deja avem 35 de angajați noi care sprijină instalarea liniilor de asamblare și vor începe treptat producția. În luna mai, 2021, vom finaliza prima fază de extindere. Până atunci, aproximativ 130 de angajați noi vor lucra în noua locație” a declarat Ioan Posa, Manager General Huf Romania.

Pe lângă extinderea liniilor de asamblare, Huf Group va pune în Arad bazele centrului său de recalificare, unde produsele de serie pentru producătorii de automobile sunt supuse testelor de calitate în cicluri regulate. De la înființarea Huf România în anul 2006, Huf Group și-a extins în mod continuu activitățile în această regiune. Orașul Arad a devenit o piatră de temelie importantă în rețeaua globală de producție a furnizorului, concentrându-se pe turnarea plasticului și asamblarea pieselor mecanice și electronice. Portofoliul de producție conține mânere pentru uși, seturi de încuietori, console și capace de umplere a combustibilului pentru clienți precum Porsche, BMW, Volvo, Mercedes, Dacia și câteva mărci PSA.

Pe lângă unitatea de producție din Arad, în Timișoara este localizat Centrul European de Dezvoltare Software. Aproximativ 200 de ingineri fac dezvoltare software pentru soluții de acces și autorizare auto. Compania este axată pe inovare, reușind să aducă propuneri în această direcție prin optimizarea soluțiilor de acces cu ajutorul aplicațiilor de pe telefoanele mobile.