Home Automotive Goodyear echipează cel mai mare semi-camion din lume

Goodyear echipează cel mai mare semi-camion din lume

Goodyear furnizează anvelopele GP-2B pentru Tractomas, cel mai mare semi-camion din lume de 500 de tone plus sarcină utilă.

Capabil să tracteze un tren rutier cu o greutate de 535 de tone, unitatea tractoare de 1000 de cai putere va fi echipată cu masivele anvelope Goodyear GP-2B 385/95R25.

Camionul va fi expus la standul Nicolas din cadrul expoziției dedicate industriei de construcții Bauma, ce va avea loc la Munchen în perioada 15-21 aprilie.

Camionul, construit de specialistul francez în vehicule grele pentru transport rutier pe distanțe lungi, NICOLAS, a fost comandat de compania de minerit LCR și va opera pentru tractarea unui tren rutier compus din mai multe trailere la o mînă de lignit din statul australian Queensland.

Camionul Tractomas TR 10×10 are o greutate proprie de 40 de tone, 10 metri lungime, 3,5 metri lățime și 4,6 metri înălțime. Este propulsat de un motor Caterpillar diesel de 27 de litri, care dezvoltă 1000 de cai putere și va tracta trailere ce compun un tren rutier cu o greutate de aproximativ 535 de tone la o viteză de 50 km/h pe distanțe de peste 40 de kilometri.

Anvelopa Goodyear GP-2B este o anvelopă de tip multi-purpose de nivel 100, utilizată cel mai adesea pe macarale mobile sau pentru operațiuni off road. Canelurile deschise ale umerilor săi laterali furnizează caracteristici de autocuratare.

Goodyear produce una din cele mai extinse game de anvelope OTR. Aplicațiile includ camioane de gunoi rigide și articulate, elevatoare-încărcătoare pe roți, gredere, macarale mobile portuare, industriale sau pentru minerit.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are proximativ 69.000 de angajați și își fabrică produsele în 52 de unități de producție în 22 de țări peste tot în lume. Cele două centre pentru inovare sunt în Akron, Ohio și Colmar-Berg, Luxemburg.