Home Logistics 3 PL Grupul Raben deschide șase noi Eurohub-uri

Grupul Raben deschide șase noi Eurohub-uri

Grupul Raben deschide șase noi Eurohub-uri

Rețeaua grupului Raben are 6 noi Eurohub-uri în Germania, Polonia și Cehia. Cele șase depozite sunt puncte centrale în Rețeaua Raben și sunt responsabile de consolidarea mărfurilor de grupaj.

Patru din cele șase Eurohuburi sunt situate în Germania, cea mai mare piață din Europa, unde grupul Raben operează propria rețea de transport de mărfuri generale din 2018.

Acestea au fost concepute pentru a completa rutele de transport regulate și directe ale companiei și pentru a garanta o conexiune bine sincronizată între toate depozitele din Europa, arată Rabe într-un comunicat de presă.

,,Structura Eurohub ne permite să răspundem cu mai multă flexibilitate la schimbările în volumele de marfă și, mai presus de toate, să reducem termenele de livrare. Putem oferi tuturor clienților noștri valoarea adăugată de a ajunge la toate destinațiile europene în cel mai scurt timp posibil – între 24 și 96 de ore, în funcție de distanță.

Această organizare a proceselor conform filozofiei lean se traduce, în cele din urmă, într-un lanț de aprovizionare mai eficient și mai fiabil. Suntem mai aproape de client și proiectăm o rețea de livrare cu o mai mare reziliență.

Un beneficiu suplimentar este reducerea emisiilor de CO2, ceea ce este, de asemenea, foarte important pentru noi, în calitate de companie sustenabilă’’, explică Ewald Raben, CEO al Raben Group.

Eurohuburile – utilizare eficientă a resurselor

Eurohuburile se caracterizează printr-o capacitate semnificativ mai mare. Concret, este vorba de peste 130 de conexiuni directe între locațiile în care Grupul Raben operează, un total de 600 de conexiuni pe zi, o capacitate de 40.000 mp numai pentru depozitele cross-dock și o trasabilitate completă susținută de un singur sistem de management al transportului.

Acest lucru este valabil pentru întreaga Europă, adică atât pentru piețele pe care Raben dispune de propria rețea de transport, cât și pentru cele pe care compania operează prin intermediul partenerilor săi.

Ultimele achiziții au permis companiei să intre pe noi piețe, să își consolideze și să își densifice rețelele naționale. Raben a deschis și un al patrulea depozit în Olanda, la începutul lunii aprilie 2023. 

Principalul depozit al Grupul Raben, Sarstedt, are o suprafață totală de 270.000 mp, care a permis creșterea capacității logistice de peste zece ori față de locația anterioară.

La începutul acestui an, un nou depozit a fost deschis în Aichach, la nord-vest de Augsburg. Noua locație are o capacitate de 25.000 mp, care funcționează de la început sub numele de Eurohub, și este un nod important al rețelei europene pe care Raben o folosește pentru legăturile sale zilnice către Europa de Sud și de Est.

Același lucru este valabil și pentru Eurohub-ul din Cehia, care și-a început activitatea în luna aprilie a acestui an. Depozitul are o capacitate de 6.000 mp de depozit pentru cross-dock și dispune de 56 de rampe pentru a facilita manipularea mărfurilor.

Eurohub-ul oferă o conexiune rapidă cu Germania și cu alte rețele rutiere europene. Acesta are potențialul de a accelera și de a îmbunătăți în mod semnificativ fluxul de transporturi și de a contribui la dezvoltarea viitoare a conexiunilor nu numai în Cehia și Slovacia, ci și în alte țări din grupul Raben: Ungaria, România, Bulgaria sau Grecia.

,,Deocamdată, compania nu se concentrează pe o nouă extindere geografică, ci pe densificarea rețelei sale existente și pe investiții în digitalizare. Proiectul de dezvoltare și reorganizare a conexiunilor internaționale în cele 15 țări Raben rămâne în continuare prioritar.

Prin consolidarea orientată și sistematică a încărcăturii, dorim să stimulăm extinderea rețelei și dezvoltarea Eurohuburilor, precum și integrarea cuprinzătoare a tuturor regiunilor europene. Acest lucru va asigura o mai bună utilizare a resurselor existente și, astfel, va face ca operațiunile noastre de transport să fie mai eficiente din punct de vedere economic și mai ecologice’’, subliniază Ewald Raben.