Home Companii Guvernul permite Postei sa isi reesaloneze datoriile catre alte institutii de stat

Guvernul permite Postei sa isi reesaloneze datoriile catre alte institutii de stat


Datoriile Poştei Române către alte instituţii ale statului vor fi reeşalonate la plată, măsura fiind aprobată, de Guvern pentru a evita intrarea companiei în insolvenţă, din cauza managementului defectuos exercitat până în prezent, a declarat premierul Victor Ponta.

El a arătat că, în lipsa acestei decizii, Poşta Română ar fi intrat în insolvenţă şi ar fi riscat “închiderea”.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul a obţinut avizul Fondului Monetar Internaţional şi al Comisiei Europene pentru reeşalonarea datoriilor la Poşta Română, companie aflată pe lista unităţilor de stat monitorizate, premierul a afirmat că există toate aprobările necesare.

În urmă cu două săptămâni, premierul a anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română şi Agenţia Domeniilor Statului, după ce a primit date care relevă că aceste două companii se află într-o situaţie economică dificilă, Poşta fiind chiar în pericol de insolvenţă.

Fosta conducere a Poştei Române a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, prin neprezentare, şi are de plătit amenzi de 103 milioane lei la Consiliul Concurenţei, înregistrând în acelaşi timp datorii de 110 milioane lei către ANAF.