Home Stiri Seminar pentru bune practici in Logistica

Seminar pentru bune practici in Logistica

La începutul lunii iunie s-a desfășurat Seminarul de Logistica & Supply Chain, “Best practice in logistics”, organizat de ARILOG, împreună cu ELA – BESTLOG. Aici au fost prezentate cele mai interesante studii de caz, romanești și internaționale pe temele de actualitate ale industriei.

La seminar au participat peste 100 de persoane ce reprezintă cele mai importante firme de logistică din România. Proiectul european bestLog, finanțat de Comisia Europeană, reprezintă o platformă pentru colectarea și promovarea bunelor practici în Logistică și Supply Chain Management, cu scopul de a îmbunatati performanțele economice și de mediu cu responsabilitate socială. Proiectul s-a desfășurat în perioada Februarie 2006 – Mai 2010.

După finalizarea proiectului, a fost creată platformă ELAbestLog care continuă schimbul de bune practici în logistică pentru creșterea performanței lanțului de aprovizionare în Europa. Platforma ELAbestLog funcționează ca o subsidiară a Asociației Europene de Logistică, o federație nonprofit a Asociațiilor profesioniștilor din logistică.

Studiile ce caz promovate prin proiectul bestLog au trecut printr-un proces strict de colectare, pentru obtinerea confirmării că numai studiile ce caz relevante și utile au fost adăugate la baza de date de bune practici.

Dintre acestea în cadrul seminarului ARILOG au fost prezentate două dintre cele mai importante studii de caz europene:

·         IT integration system in Port of Valencia, prezentare sustinuta de José García de la Guía, Director – Port Community System, Port of Valencia

·         Transport collaboration – Carpathia Express, TBC

Ambele studii de caz au beneficiat de expertiza teoretică a profesorului universitar Peter Franke, Profesor în Supply Chain Management, Universitatea de Stiinte Aplicate Kiel.