Home Expozitii Hanovra: locul unde tehnologia întâlnește practica

Hanovra: locul unde tehnologia întâlnește practica

Hanovra: locul unde tehnologia întâlnește practica

Chiar dacă ediţia de anul acesta a CeMAT a avut un spaţiu de expunere mai restrâns, iar în rândul expozanţilor s-au remarcat câteva absenţe notabile, Hanovra rămâne locul de afirmare a liderilor în domeniul intralogisticii și de expunere a noilor tehnologii.

Cu o creștere vizibilă a prezenţei internaţionale, 1.025 de companii expozante (58% din afara Germaniei) și cu o expunere a mai mult de 4.000 de inovaţii, ediţia din 2014 a CeMAT poate fi considerată un succes deplin.

Dr. Andreas Gruchow, membru al consiliului de administraţie al Deutsche Messe, organizator al CeMAT, afirma la închiderea evenimentului organizat sub semnul sloganului „Inteligent-Integrat-Eficient”: Târgul din acest an vine să demonstreze că logistica high-tech este vitală pentru orice companie care își dorește să rămână competitive și productivă”. CeMAT a atras 53.000 de vizitatori din 65 de ţări, 32% dintre aceștia fiind străini.

Câștigătorii IFOY AWARD 2014

La finalul primei zile a CeMAT, juriul IFOY (International Forklift Truck of the Year) a anunţat câștigătorii premiilor pentru inovaţie în domeniul echipamentelor pentru manipularea materialelor, în cadrul unei gale speciale.

Premiul pentru categoria „Stivuitoare de până la 3,5 tone” a revenit Toyota Material Handling Europe, pentru modelul Traigo 80. Juriul a fost impresionat caracteristicile acestui electrostivuitor, ce aduce o creștere a productivităţii de până la 20%, fiind cel mai eficient model din clasa sa și în ceea ce privește consumul de energie.

Jungheinrich a fost recompensat cu un premiu la categoria „Stivuitoare de peste 3,5 tone”, pentru modelul EFG S40, cu o capacitate de 5 tone, lansat în vara anului trecut. Modelul a convins juriul prin eficienţa energetică și parametrii de manevrare, o caracteristică ce permite adaptarea la programul de conducere ales.

La categoria „Echipamente pentru depozite”, premiul a fost atribuit modelului Crown GPC 3000, un order picker cu telecomandă Crown QuickPick®. „Mănușile magice” îi permit operatorului să deplaseze stivuitorul la o simplă atingere de buton, fără a fi la bord, ceea ce înseamnă că poate efectua operaţiuni de picking.

În cadrul secţiunii nou-înfiinţate „Vehicule Controlate Automat” (AGV), câștigător a fost desemnat „iGoEasy” de la Still, prima soluţie care permite configurarea completă, controlul şi monitorizarea echipamentelor folosind un iPad.

Toyota Material Handling Europe a primit cel de-al doilea premiu IFOY pentru categoria „Soluţii Intralogistice”. Juriul a fost convins de beneficiile pe care Toyota I_Site le-a adus furnizorului de servicii logistice Carreras Group, sistemul contribuind la gestionarea unui număr de 300 de stivuitoare și transpalete aflate în 22 de locaţii.

Bito a reproiectat PROmotion

Producătorul german de sisteme de intralogistică, Bito-Lagertehnick a prezentat la stand noua navetă satelit PROmotion, complet reproiectată. Acest vehicul care funcţionează pe bază de baterie, și care este acţionat de o telecomandă, permite manipularea și așezarea paleţilor pe rafturi. De exemplu, poate gestiona procedurile de încărcare și descărcare a mărfurilor și le execută în mod continuu, fiind capabil totododată să preia funcţii de inventariere.

Eficienţa navetei satelit PROmotion a fost deja dovedită prin utilizarea în diferite aplicaţii. Bito a reconceput acest sistem și i-a dat o nouă înfăţișare. Noul model dezvoltat are senzori îmbunătăţiţi, o mecanică optimizată și o baterie nouă și mai ușoară, care cântărește aproximativ două kilograme. Bateria este echipată cu două mânere care facilitează schimbarea acesteia mai rapid și mai ușor. În ciuda greutăţii mici, durabilitatea bateriei rămâne neschimbată, aceasta putând funcţiona fără probleme, cu condiţia ca temperature să se situeze peste limita îngheţului.

CLARK a prezentat noul prototip de reach truck

Producătorul german CLARK Europe Gmbh, cu sediul în Duisburg intenţionează să își consolideze cota de piaţă în zona tehnologiilor de depozitare, prin lansarea unor noi modele de reach truck-uri.

În acest sens, producătorul a testat în diferite aplicaţii eficienţa primelor prototipuri de reach truck-uri. Modelele SRX14 și SRX16, cu capacităţi de încărcare curpinse între 1,4-1,6 tone și înălţimi de ridicare de până la 10,5 metri sunt concepute pentru a acoperi zona centrală a depozitelor și pentru a fi utilizate în aplicaţiilor interne de transport.

Noile prototipuri și-au dovedit pe deplin calităţile tehnice în timpul testelor la care au fost supuse și au primit exclusiv feedback-uri pozitive.

Noile reach truck-uri au fost incorporate în conceptul „Built to Last©”, care constă în utilizarea unor cantităţi cât mai mari de oţel și a unei cantităţi mici de plastic, pentru un design robust și funcţional. Șasiurile din oţel protejează cele mai importante componente, iar construcţia solidă permite realizarea unor operaţiuni sigure, cu costuri minime de service pe durata întregului ciclu de viaţă.

Conceptul ergonomic functional ușurează fluxul de mișcări al operatorului și permite efectuarea comenzilor în mod rapid și în maximă siguranţă. În acest fel, operatorul se poate concentra mai bine asupra sarcinilor de lucru și poate fi mai productiv.

SILO Plus, soluţia inteligentă de depozitare de la ICAM

Compania italiană ICAM a lansat SILO Plus, sistemul de depozitare vertical, dispus pe mai multe coloane, cu tăvi de schimb pentru fluxul mare de depozitare și picking-ul de mărfuri ușoare. Ideal pentru aplicaţii care necesită un volum mare de mărfuri, SILO Plus are abilitatea de a organiza fiecare produs în tăvi separate, lucru care permite exploatarea la maximum a spaţiului de depozitare disponibil, reducând astfel timpul de acces.

Tăvile de depozitare sunt disponibile în patru mărimi (LxD 900×600, 1.300×600, 700×800, 1.300×800 mm), au o capacitate de încărcare de 100 de kilograme și au fost concepute pentru a fi încărcate cu cutii standard Euro și containere de plastic. Fiecare tavă poate fi configurată cu ajutorul separatorilor și a dispozitivelor de divizare, care pot fi modificate în funcţie de mărimea și de cantitatea mărfurilor stocate.

Desgin-ul modular al SILO Plus permite configurarea acestuia, prin înlănţuirea a 2 până la 7 coloane, dar și crearea unor sisteme de depozitare cu înălţime de până la 15 metri și o lăţime de până la 7 metri, inclusive pe orizontală. Cortina de lumină fotoelctrică și ușa automată permit operatorului să lucreze în deplină siguranţă, în timpul operaţiunilor de manipulare, iar butoanele de urgenţă amplasate în faţa sistemului de depozitare permit oprirea acestuia în orice moment.

CESAB Material Handling a lansat gama de stivuitoare P300

CESAB Material Handling a lansat în cadrul tîrgului CEMAT 2014, noua gamă de stivuitoare performante P300, extrem de ușor de manevrat și eficiente în utilizare.

Noile stivuitoare au o înălţimea mică și un șasiu de 730 de mm, care oferă vizibilitate și o productivitate excelente, capacitate cuprinse între 2.00-2.200 de kg și o viteză de deplasare de până la 10 kilomteri pe oră. Accelararea și ridicarea se realizează rapid, iar bateria de mare capacitate este ideală pentru operaţiunile intensive și pentru cele pe distanţe lungi.

Siguranţa și productivitatea sunt maximizate de servodirecţia rapidă la viteze mici și care oferă manevrabilitate la viteze mari. Sistemul Traction Control ajustează în mod automat presiunea din roţi în funcţie de încărcătură, pentru a menţine o tracţiune foarte bună în timpul mișcării și frânării, contribuind astfel la eliminarea alunecării roţilor. Dispozitivul de alunecare permite stivuitorului să fie operat de un braţ pivontant, îmbunătăţind astfel manevrabilitatea și controlul operatorului chiar și în spaţiile cele mai mici.

Accesul pentru stivuitoarele CESAB din gama P300 se realizează pe bază de cod PIN, cu zece coduri disponibile pentru fiecare dintre cele zece profile ale operatorilor, această opţiune eliminând eventualele operări neautorizate ale echipamentului.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In