Home Intermodal Hellmann Worldwide Logistics își extinde reţeaua și are în vizor Europa de Est

Hellmann Worldwide Logistics își extinde reţeaua și are în vizor Europa de Est

Hellmann Worldwide Logistics își extinde reţeaua și are în vizor Europa de Est

În lumea logisticii Hellmann Worldwide Logistics este un nume care nu are nevoie de introducere. Fondat în 1871, exact acum 150 de ani, compania este astăzi unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de logistică, oferind soluţii pentru toate segmentele lanţului de aprovizionare: transport aerian, transport maritim, rutier și feroviar și logistică de contract.

Hellmann are o cifră de afaceri anuală de peste 2,5 miliarde de euro, 263 de birouri în 59 de ţări și 10.061 de angajaţi. În plus, compania are acces la o reţea globală de parteneri cu aproape 500 de birouri în 173 de ţări. Acum, Hellmann se pregătește să își consolideze reţeaua și se uită cu mare atenţie la pieţele din Europa de Est, o regiune în care intenţionează să extindă operaţiunile și prezenţa. Furnizorul de servicii logistice a făcut primul pas în consolidarea și creșterea amprentei sale în Europa de Est prin achiziţionarea tuturor acţiunilor la Hellmann East Europe GmbH & Co. KG (HEE), la începutul anului 2021.

De asemenea, în martie 2021 Hellmann l-a recrutat pe Jörg Herwig pentru funcţia de Chief Operating Officer Road & Rail (COO) și Director General al Hellmann East Europe GmbH & Co. KG (HEE). Jörg Herwig are mai mult de 30 de ani de experienţă profesională în industria logistică și cunoaște îndeaproape pieţele din Europa de Est, fiind responsabil pentru dezvoltarea acestei regiuni de-a lungul carierei sale.

Într-un interviu pentru revista Intermodal & Logistics, Jörg Herwig a explicat potenţialul pieţelor din Europa de Est pentru Hellmann, planurile de dezvoltare a prezenţei companiei în regiune, importanţa transportului feroviar în Europa, dar și între Asia și Europa.

Infrastructura este principala provocare în Europa de Est pentru noi și trebuie dezvoltată în continuare pentru a oferi un serviciu și mai bun, timpi de tranzit mai buni și conexiuni mai rapide. Infrastructura devine tot mai bună, prin urmare, am reușit să ne optimizăm conexiunile cu Turcia, Grecia și România. Dar există, fără îndoială, încă loc de îmbunătăţire. Cred – și aici vorbesc cu siguranţă pentru întreaga industrie – că ţările din această zonă trebuie să investească în continuare în infrastructura lor – Jörg Herwig COO Road & Rail (COO) și director general al Hellmann East Europe GmbH & Co. KG (HEE).

Intermodal&Logistics: V-aţi alăturat recent companiei Hellmann în calitate de COO Road & Rail și, de asemenea, ca director general al Hellmann East Europe GmbH & Co. KG (HEE). Care este planul de extindere a amprentei Hellmann în regiune?

Jörg Herwig: Hellmann este deja bine poziţionată pe piaţa din Europa de Est cu 50 de sucursale în 14 ţări. De asemenea, în ceea ce privește structura clienţilor, avem un portofoliu diversificat. În Europa de Est avem deja o multitudine de clienţi din industria automotive, dar nu doar din această industrie, iar regiunea, din punctul meu de vedere, are un mare potenţial, mai ales dacă analizăm situaţia actuală din China și Asia. În cursul acestui an am deschis noi site-uri FTL în Republica Cehă, Benelux, precum și în Franţa. Și continuăm să investigăm piaţa: care este potenţialul nostru, ce ne spun datele de piaţă și ce este necesar pentru a intra pe piaţă? În special, evaluăm în prezent situaţia din Ungaria, România, Bulgaria, deoarece acesta este coridorul către Turcia, unde avem o prezenţă și ne putem conecta la toate aceste pieţe. Dar cu siguranţă pieţele din România și Bulgaria sunt mult mai mari și mai interesante decât ţările mai mici din zona fostei Iugoslavii. În timp ce dorim să ne extindem în continuare, ne propunem să dezvoltăm și ţările existente ale organizaţiei Hellmann East. Poziţia de plecare este foarte bună, deoarece avem o configuraţie bună, precum și specialiști buni. Aceasta este o bază bună pentru a ne extinde în continuare afacerea pe piața din regiune.

Intermodal&Logistics: Aţi menţionat situaţia cu China și Asia. Reshoring-ul a fost un subiect discutat încă de la începutul pandemiei. Cum vedeţi potenţialul Europei de Est de a atrage noi investiţii în producţie?

Jörg Herwig: Cred că tot mai multe companii vor analiza acum posibilitatea de a fabrica în Europa, în special în Europa de Est și România, deoarece aceste ţări au avantaje clare: timpii de tranzit rapid către Germania și Europa Centrală, costul forţei de muncă este încă destul de rezonabil și calitatea este, de asemenea, bună. Vedem un mare potenţial și oportunităţi în industria auto, în special la nivelul furnizorilor de nivelul II. Ca urmare a situaţiei actuale în ceea ce privește lanţurile globale de aprovizionare, unii producători revin în Europa ca a doua locaţie de producţie pentru a-și reduce dependenţa de piaţa asiatică. Pentru că atunci când avem blocaje ale lanţului de aprovizionare în China sau în regiunea APAC, în general, trebuie să poată continua producţia. În prezent, observăm un impact major asupra sectorului auto, unde producţia este restricţionată deoarece lipsesc piesele de schimb. Cred că la sfârșitul zilei mulţi producători – din sectorul auto, dar și din alte sectoare – vor decide să aibă cel puţin o a doua zonă de producţie în Europa, de exemplu în România, Turcia sau Ucraina. Situaţia este similară cu cea pe care am trăit-o acum 10 ani în industria textilă, unde multe companii produceau în APAC și apoi au decis să meargă și spre Turcia, Ucraina sau Georgia. Acest lucru va fi valabil acum în special pentru sectorul auto. De asemenea, pentru piaţa românească și industria auto vedem că există o mulţime de oportunităţi, nu numai pentru comerţul cu Europa de Vest, ci și cu Rusia. Și în Rusia, Hellmann are o configuraţie bună, cu un portofoliu larg de servicii care include, de exemplu, comisionariat vamal, cross-dock, logistică de contract.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In