Home Intermodal Hupac inaugurează terminalul de la Brwinów, Polonia

Hupac inaugurează terminalul de la Brwinów, Polonia

Hupac inaugurează terminalul de la Brwinów, Polonia

Operatorul elevețian de transport intermodal Hupac a inaugurat noul terminal intermodal de la Brwinów, în apropiere de capitala Poloniei, Varșovia.

Terminalul susține transportul sustenabil de mărfuri în Europa Centrală și de Est și permite dezvoltarea transportului intermodal în această regiune. Investiția în terminalul intermodal de la Brwinów s-a ridicat la 37 milioane de euro.

Situat la aproximativ 25 de kilometri de Varșovia, într-o zonă dezvoltată din punct de vedere logistic, terminalul de transbordare are o capacitate de manipulare de 12 perechi de trenuri pe săptămână în a doua fază de dezvoltare și poate facilita trecerea a până la 180.000 de containere de pe calea rutieră pe cea feroviară în fiecare an. Astfel, emisiile de CO2 sunt reduse cu până la 250.000 tone pe an.

„Dezvoltarea infrastructurii se desfășoară pas cu pas, în conformitate cu abordarea noastră”, a explicat Michail Stahlhut, CEO al Grupului Hupac, la ceremonia de inaugurare de la Brwinów de pe 7 septembrie 2022.

„În prima fază, vom pune în funcțiune două linii de cale ferată de transbordare și trei linii de serviciu. Unitățile de încărcare vor fi manipulate cu echipamente reach stacker. Într-o a doua fază, vom crește capacitatea și vom instala și alte trei linii de transbordare, dar și macarale portal puternice”. De la început, terminalul a fost proiectat pentru trenuri de 740 m lungime. „În acest fel, anticipăm parametrii coridoarelor europene de marfă și obținem productivitate maximă pentru trenurile de transport combinat”.

Hupac a lansat proiectul terminalului în 2017. După o pauză cauzată de pandemie, lucrările de construcție au fost reluate în martie 2021 și finalizate la sfârșitul lunii august 2022. Facilitatea se întinde pe o suprafață de 140.000 mp și include o zonă de check-in, o zonă de transbordare de 42.000 mp, clădiri de birouri și clădiri tehnice. În plus, un teren de 160.000 mp permite dezvoltarea ulterioară a terminalului.

Odată ce va fi operațional, în toamna acestui an, terminalul va prelua gradual o parte din conexiunile existente ale Hupac.