Home Logistics 3 PL IATA lansează programul de certificare CEIV pentru bateriile cu litiu

IATA lansează programul de certificare CEIV pentru bateriile cu litiu

IATA lansează programul de certificare CEIV pentru bateriile cu litiu

IATA- Asociația Internațională pentru Transport Aerian a lansat un nou program de certificare – CEIV pentru a îmbunătăți siguranța în transportul și manipularea bateriilor cu litiu pe tot lanțul de aprovizionare.

„Bateriile cu litiu sunt surse critice de energie pentru multe bunuri de larg consum pe care le utilizăm. Și este vital să le putem expedia în siguranță pe calea aerului fie în componența produselor finite, fie ca elemente componente în lanțurile de aprovizionare globale. De aceea am dezvoltat certificarea CEIV Lithium Battery. Aceasta le oferă expeditorilor și companiilor aeriene certitudinea că operatorii logistici certificați operează la cele mai înalte standarde de siguranță și securitate atunci când transportă baterii cu litiu ”, a declarat Willie Walsh, directorul general al IATA.

Transporturile de baterii cu litiu (singure sau în componența produselor finite) trebuie să respecte standardele globale de siguranță în ceea ce privește modul în care sunt fabricate, testate, ambalate, marcate, etichetate și documentate. Aceste cerințe sunt un element cheie al Regulamentului IATA privind transportul bateriilor cu litiu (LBSR) și al Regulamentului IATA privind mărfurile periculoase (DGR).

 CEVA Logistics obține prima certificare CEIV pentru transportul și manipularea bateriilor cu litiu

CEVA Logistics este prima companie care obține certificarea CEIV Lithium Battery pentru operațiunile sale pe Aeroportul Internațional Hong Kong și pe Aeroportul Amsterdam Schiphol, după o perioadă îndelungată de testare.

Certificarea confirmă capacitatea fiecărei locații de a manipula și stoca în mod corespunzător bateriile cu litiu. În plus, certificarea atestă că angajații la fața locului au urmat instruirea necesară și dețin expertiza necesară pentru manipularea și depozitarea bateriilor. Potrivit CEVA, compania are o experiență semnificativă în transportul tuturor tipurilor și dimensiunilor de baterii pentru clienții din industria auto, IT&C, medicală, industrială și FMCG. Peter Penseel, COO pentru segmentul de transport aerial al CEVA Logistics a comentat: „Experiența noastră în transportul unei game largi de baterii ne-a făcut un partener ideal al IATA în pilotarea noii lor certificări CEIV”.

CEVA speră să extindă în scurt timp certificarea IATA CEIV și pentru alte locații din Asia, Europa și America.