Home Intermodal Investitii IBT lansează serviciul de grupaj de paleți pe ruta București – Moscova

IBT lansează serviciul de grupaj de paleți pe ruta București – Moscova

IBT lansează serviciul de grupaj de paleți pe ruta București – Moscova

Începând cu 16 februarie 2016, compania International Business Transport S.A.va demara serviciul de grupaj pe ruta București – Moscova, care se adresează, în special, caselor de expediții, IBT acționând ca operator de transport neutru.

În prima etapă, expedierile vor fi făcute săptămânal, în fiecare zi de joi. Paleții vor fi colectați la depozitul IBT, până în ziua de miercuri, anterioară zilei de expediere, serviciile de manipulare sau depozitare fiind gratuite. Durata de tranzit depozit-depozit va fi de 6-7 zile calendaristice.

Camioanele de grupaj vor fi direcționate către un antrepozit vamal, aparținând de biroul vamal din districtul Solnechnogorsk din Moscova, iar mărfurile vor fi preluate de către un comisionar vamal nominalizat de IBT.

Tarifele percepute de către comisionarul din Moscova se achită la destinație de către importatorul din Rusia și se referă strict la paleții importatorului, cele legate de restul de marfă urmând a fi absorbite de către IBT.

Expeditorii/exportatorii au obligația să se asigure că marfa expediată la Moscova va fi acceptată de către importatorul din Rusia, în cazurile de refuz, marfa urmând a fi reimportată în România.

Pentru livrările din alte țări ale Uniunii Europene, exportul se va realiza în țara de expediere, cu mențiunea că vama de ieșire din Uniunea Europeana este Siret. Pentru a evita blocajele în punctele de frontieră de tranzit, IBT va efectua înainte de expediere verificarea, din punct de vedere vamal, a documentelor atașate.