Home Automotive Indienii de la Sandhar deschid o fabrică de componente auto la Brașov

Indienii de la Sandhar deschid o fabrică de componente auto la Brașov

Indienii de la Sandhar deschid o fabrică de componente auto la Brașov

Producătorul indian de componente auto Sandhar Technologies investește 25 de milioane de euro în deschiderea unei noi fabrici la Prejmer, în județul Brașov.

Sandhar va produce în România piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto, respectiv componente pentru ştergătoare şi centuri de siguranţă.

Anunțul privind noua investiție a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea. “Împreună cu colegul meu, Todorică Șerban, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, am discutat cu o delegație reprezentând societatea Sandhar Ro. Este vorba despre o multinațională care deține fabrici în Barcelona, dar și în Mexic, India și Polonia, și produce piese din aluminiu prin injecție pentru industria auto. (…) Ambiția investitorilor este ca, după primul an de funcționare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puțin o piesă pentru 30% din întreaga producție de autovehicule din Europa. Le-am mulțumit investitorilor pentru că au ales județul Brașov și i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice inițiativă menită să creeze locuri de muncă și să valorifice potențialul uman și material de care dispunem la nivel județean”, a declarat Adrian Veștea.

Fabrica va avea o suprafață de 7.000 mp și va include zone de producție, depozitare, dar și birouri. Investiția ar urma să fie realizată până la finalul acestui an, iar producția va demara din 2022.

Înființată în 1987, Sandhar Technologies deține 31 de unități de producție în India, Spania, Mexic și Polonia și are peste 8.000 de angajați. Printre principalii săi clienți se numără Honda, Scania, Tata Motors și Volvo.