Home Logistics Depozitare FlashInterview: Ana Dumitrache, Country Head CTP România

FlashInterview: Ana Dumitrache, Country Head CTP România

FlashInterview: Ana Dumitrache, Country Head CTP România

CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice și industrial de clasa A din România, a avut anul acesta o activitate efervescentă.

Compania va închide 2020 cu o suprafaţă totală de 1,5 milioane metri pătraţi de depozite în România, a definitivat trei achiziţii, ultima dintre acesteaachiziţia A1 Business Park din Dragomirești Vale reprezentând un record pentru piaţa de logistică din România și urmează să mai închidă alte două până la finele anului. CTP este și un lider și îndomeniul sustenabilităţii, 95% clădirile sale din România fiind certificate BREEAM.

Într-un scurt interviu, Ana Dumitrache, Country Head CTP România ne-a vorbit despre cum vede evoluţia segmentului industrial în 2021, cum arată depozitul viitorului, importanţa echipei în creșterea businessului și depășirea momentului declanșării pandemiei, dar și despre planurile de a construe parcuri logistice mai prietenoase cu mediul și oamenii.

Intermodal&Logistics: Cum vedeţi evoluţia sectorului logistic în 2021 și evoluţia business-ului CTP?

Ana Dumitrache: Așteptările noastre sunt ca 2021 să nu fie foarte diferit de 2020 în ceea ce privește evoluţia afacerii noastre, dar și în ceea ce privește evoluţia generală a pieţei. Considerăm acest lucru ca o situaţie pozitivă, veniturile rămânând stabile și cu potenţial de creștere bazat pe o cerere durabilă, provenind de la jucătorii puternici din industrie care se consolidează în criză. Avem un pipeline care să susţină această perspectivă optimistă și sperăm ca și mediul de business să ne ajute în acest sens.

Intermodal&Logistics: Luând în considerare impactul pandemiei asupra activităţii chiriașilor, cum arată depozitul viitorului? Ce se schimbă în materie de nevoi și cerinţe ale chiriașilor și care sunt provocările viitoare pentru CTP?

Ana Dumitrache: Depozitul viitorului înseamnă flexibilitate și cred că acesta este cel mai important avantaj competitive al CTP, pe langa super- profesionalismul echipei – ceea ce este iarăși foarte important deoarece ne ajutăm clienţii să își ţină promisiunile de livrare faţă de proprii lor clienţi. Siguranţa a fost mereu un punct important pentru noi – acest lucru nu s-a schimbat și nu se va schimba. De asemenea, partea de curăţenie și grijă pentru clădiri și parcuri nu ne-a lipsit niciodată, astfel că din acest punct de vedere, anul 2020 nu a adus schimbări sau lucruri neobișnuite.

Provocările vin din partea de comunicare cu edilii locali, și în general cu toate autorităţile implicate în proiectele noastre de infrastructură și să grăbim puţin partea de autorizare a acestora, tocmai pentru a facilita accesul și transportul, în beneficiul nostrum și al clienţilor noștri, dar și al întregii comunităţi unde activăm și contribuim prin taxe.

Intermodal&Logistics: Care este cea mai importantă lecţie de business învăţată din pandemie?

Ana Dumitrache: Atunci când o lume întreagă suferă de panică, este o mare oportunitate să poţi să îţi ţii cumpătul și să acţionezi raţional. Noi așa ne-am organizat și în lockdown și după, la nivelul întregii echipe – focus, organizare și am pus accentual exact acolo unde trebuie. Ca rezultat, închidem anul cu 1,5 milioane metri pătraţi, o creștere de aproximativ 25% faţă de anul trecut, cu un grad de ocupare foarte bun, cu trei achiziţii închise anul acesta și încă două ceurmează până la sfârșitul anului.

Intermodal&Logistics: Care sunt planurile CTP pentru România în 2021 și care sunt proiec tele pe agendă din perspectiva sustenabilităţii și a creării de parcuri logistice mai verzi, mai prietenoase cu mediul și cu oamenii?

Ana Dumitrache: Obiectivul de creștere de anul viitor, pe baza pipeline-ului existent este de cca.30%. Din perspectiva sustenabilităţii, tot ceea ce construim are ca target BREEAM “excellent” ca certificare, suntem în prezent 95% certificaţi pe portofoliul din România și toate clădirile achiziţionate trec printr-un proces amplu de reamenajare și reorganizare exact în direcţia eficientizării energetice cu același scop de a obţine certificarea verde. Avem în plan să plantăm cca 500 de copaci anul viitor în cele mai mari parcuri ale noastre din vestul Bucureștiului, dar și în parcul din nord care va fi extins anul viitor.

CTP – de la neutru la pozitiv

Deziderat: În 2019, compania și-a intensificat eforturile în direcţia sustenabilităţii și a implementat o serie de iniţiative cu scopul nu doar de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2023, ci de a influenţa pozitiv comunităţile în care operează

Cca. 300 de clădiri din 6 ţări certificate BREEAM până în iunie 2020  20% din clădirile BREEAM certificate în Cehia în 2019 aparţin CTP   

95% din portofoliul CTP din România deţine certificare BREEAM

Zero-Waste: Proiect pilot demarat în cadrul Spielberk Office Centre

  • 90 de tone de hârtie economisite prin instalarea uscătoarelor de mâini în grupurile sanitare, aproximativ 19.000 EUR – reducere de costuri cu hârtia
  • O mai bună reciclare a recipientelor.
  • Implementarea de sisteme de reciclare mai bune a-i ajuta pe clienţi să recicleze mai mult, inclusive hârtie, cerneală pentru imprimantă, etc.

Investiţii în conservarea pădurilor

  • Menţinerea unei proporţii de 1:1 păduri/portofoliu construit
  • Achiziţie 100 hectare de pădure lângă Mladá Boleslav, Cehia pentru conservare

Energie solară și sustenabilă

  • 8 ferme solare funcţionale în Cehia care generează 116% din totalul de energie es-timat iniţial
  • Toate clădirile noi CTP vor avea instalate panouri solare
  • Obiectiv în Cehia: generarea a 20 MW în 2020