Home FMCG Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație fără gluten

Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație fără gluten

Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație fără gluten

Brandul italian Pagotto investește 1 milion de euro la Arad într-o nouă linie de fabricație produse de panificație și de patiserie fără gluten, acestea urmând să ajungă atât pe piața internă, cât și la export.

Linia de producție este aproape în totalitate automatizată și are o capacitate lunară de producție de 16 tone – produse de panificație și patiserie. Acesta este dotată cu echipamente și cuptoare de ultimă generație. Până la finalul acestui an vor fi angajate 16 de persoane, urmând ca până la finalul lui 2021 să mai fie integrați în echipe încă 40 de operatori, odată cu extinderea liniilor de producție.

„Această investiție ne consolidează poziția de principal producător de panificație și patiserie fără gluten din România. Țara a fost aleasă pentru poziționarea geografică și pentru că poate acoperi o piață largă în această regiune. Noi încercăm în mod constant să aflăm care sunt tendințele și nevoile pieței, iar noua linie răspunde dorințelor clienților care vor să consume produse proaspete și sigure, realizate după rețetele familiei mele. Viitoarele investiții în modernizare și tehnologizare sunt o dovadă elocventă privind strategia companiei, aceea de a ne menține la cel mai înalt nivel de calitate, atât în ceea ce privește produsele, cât și în raport cu mediul de lucru și condițiile oferite angajaților,” declară Marco Pagotto, General Manager Pagotto România.
Fabrica va produce blaturi de tort fără gluten, prăjituri cu diferite gusturi, focaccia, mixuri pentru pâine, gogoși, clătite și multe alte produse dedicate persoanelor care suferă de boala celiacă, intolerante la gluten sau celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos.