Home Logistics Depozitare Investiție de 100 milioane euro în fabrica StarFoods din Popești-Leordeni

Investiție de 100 milioane euro în fabrica StarFoods din Popești-Leordeni

Investiție de 100 milioane euro în fabrica StarFoods din Popești-Leordeni

PepsiCo va investi 100 de milioane de dolari în trei linii de producție operaționale și un nou depozit automat, capabilități de automatizare și un nou masterplan în fabrica din Popești-Leordeni.

Investiția urmează să fie finalizată până în 2024, având ca rezultat dublarea capacității de producție.

“Suntem încântaţi să anunţăm o nouă investiţie în fabrica noastră de snack-uri din Popeşti-Leordeni. PepsiCo operează şi investeşte în România de aproape 30 de ani şi rămânem angajaţi să dezvoltăm în continuare businessul în ţară. Fiind un centru de producţie şi distribuţie pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est, România reprezintă o piaţă esenţială în Europa. Produsele agricole de înaltă calitate şi oamenii talentaţi stau la baza creşterii businessului nostru în regiune. Acum, pe măsură ce implementăm PepsiCo Positive, investiţiile realizate vor continua să avanseze progresul nostru în domeniul sustenabilităţii în România”, susţine Silviu Popovici Chief Executive Officer PepsiCo pentru Europa.

Aceste noi investiţii vin după finalizarea de anul trecut a planului de dezvoltare pe 5 ani, implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomireşti, în valoare totală de 40 milioane de dolari, constând în îmbunătăţirea liniilor de producţie şi un depozit complet automatizat.

Doar investiția în depozitul automatizat cu o suprafață totală de 15.000 mp și o capacitate de producție de 550.000 de tone de produse finite pe an s-a ridicat la 15 milioane de dolari.

România, hub regional de producție și distribuție pentru PepsiCo

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidând astfel rolul companiei de hub de producţie şi distribuţie regional.

„PepsiCo este într-o continuă dezvoltare. Urmărim să furnizăm calitatea așteptată de consumatorii noștri prin mijloace sustenabile și să avem un impact pozitiv asupra industriei. Începând cu 2020, am acordat și mai multă susținere comunităților locale și am ajutat numeroși fermieri să obțină împrumuturi pentru pornirea afacerilor, cumpărarea echipamentelor agricole, construirea depozitelor sau cumpărarea semințelor și îngrășămintelor. Vom continua să investim sustenabil în piața românească și în următorii cinci ani, consolidând rolul PepsiCo România de centru de producție și distribuție pentru multe piețe din regiune”, susține Adrian Lăcătuș, Senior Commercial Director PepsiCo pentru Balcanii de Est.

Fabrica de snack-uri din Popești-Leordeni a obținut de-a lungul anilor numeroase premii la nivel regional, fiind astfel recunoscută drept o fabrică cu standarde înalte de producție și organizare. Prin aceste investiții constante, PepsiCo își continuă misiunea de a produce sustenabil, prin metode mai prietenoase pentru mediul înconjurător.