Home Automotive Investiție într-o fabrică de componente auto în Prahova

Investiție într-o fabrică de componente auto în Prahova

Investiție într-o fabrică de componente auto în Prahova

Borusan Pipe, parte a grupului Borusan, unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Turcia, va deschide în cursul acestui an o nouă fabrică de componente pentru industria auto în Ploiești West Park, din Ariceștii Rahtivani, județul Prahova.

Investiția, anunțată încă din 2022, urmează să fie finalizată în câteva luni, a anunțat Ministrul Economie, Ştefan-Radu Oprea.

Aceasta este cea de-a doua unitate de producție a Borusan în Europa, după achiziția fabricii de țevi din oțel trase la rece din Vorbano, Italia, în 2001.

În noua fabrică din Ariceștii Rahtivani vor fi produse țevi pentru industria auto, printre clienții companiei turcești numărându-se Dacia, Ford Otosan, dar și alți producători auto din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia.

Investiție de 15 milioane euro

„Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani. Aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor. Clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. În hala de producţie utilajele sosesc, sunt instalate şi se fac probe.

Investiţia este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piaţa o va cere. Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă.

Însă miza o reprezintă dorinţa grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să îşi diversifice investiţiile şi în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto”, a anunțat Ștefan-Radu Oprea.

Odată cu inaugurarea fabricii Borusan din Prahova vor fi create 60 de noi locuri de muncă.

Ministrul Economiei a adăugat că „atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”.

Borusan Pipe are o prezență global, peste 2.500 de angajați, 11 unități de producție pe trei continente și un portofoliu de peste 4.000 de produse.