Home Automotive Borusan Mannesmann: investiție de 12 milioane euro la Ploiești într-o fabrică de tuburi pentru amortizoare auto

Borusan Mannesmann: investiție de 12 milioane euro la Ploiești într-o fabrică de tuburi pentru amortizoare auto

Borusan Mannesmann: investiție de 12 milioane euro la Ploiești într-o fabrică de tuburi pentru amortizoare auto

Borusan Tube Products SA, o nouă companie a grupului Borusan Mannesmann Boru San Ve Tic AS Turcia, cel mai important producător turc de țevi din oțel, intenționează să investească la Ploiești în construcția unei noi unități de producție tuburi pentru amortizoare auto, declară reprezentanții companiei.

Investiția în unitatea de producție din România se ridică la aproximativ 12 milioane euro. Fabrica pentru subcomponente auto din Ploiești va deservi clienții din industria auto din Europa. Aceasta va fi cea de-a doua unitate de producție a Borusan Mannesmann în Europa, după achiziția fabricii de țevi din oțel trase la rece din Vorbano, Italia în 2001.

Borusan Mannesmann, cel mai mare producător de țevi din oțel din Turcia și unul dintre cei mai importanți la nivel european, deține 7 unități de producție pe 3 continente, un portofoliu de peste 4.000 de produse și peste 2.000 de angajați la nivel global. Compania își exportă produsele în America, Europa, Africa și Asia.

Compania face parte din grupul Borusan cu afaceri în industria siderurgică, logistică, distribuție de autoturisme și energie.