Home Industrial Kingspan preia divizia Steel a grupului TerraPlast

Kingspan preia divizia Steel a grupului TerraPlast

Kingspan preia divizia Steel a grupului TerraPlast

Grupul TeraPlast, producător român de materiale de construcții, a încheiat un acord cu Kingspan pentru vânzarea diviziei TeraSteel, ce cuprinde fabricile din țevi din oțel TeraSteel România, TeraSteel Serbia și producătorul de țiglă metalică Wetterbest.

Valoarea diviziei Steel este evaluată la 410 milioane de lei (aprox. 85 milioane euro), iar prețul final va fi stabilit prin ajutarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate.

Un nou început pentru divizia Steel

“Istoria Grupului nostru este marcată de proiecte ample de dezvoltare atât a portofoliului de produse, cât şi a celui de business-uri. Această tranzacţie va aduce plus valoare pentru acţionarii noştri, printre care se numără cele mai mari fonduri de pensii din România. Totodată, arată şi faptul că acţiunea TRP este subevaluată chiar şi la capitalizarea actuală. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou început, la fel ca multe altele în cei 125 de ani de istorie. Ca şi până acum, vom continua să ne dezvoltăm şi să ne extindem business-ul. Divizia Steel a Grupului TeraPlast se află în faţa unui nou început alături de liderul mondial în domeniu”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Acordul între TeraPlast și Kingspan Group este supus unor condiţii suspensive obişnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de către organismele de concurenţă relevante.

TeraSteel este liderul pieței locale de panouri sandwich și împreună cu TeraPlast Serbia este unul dintre exportatorii de top pe piață Europei Centrale și de Est.

Clifford Chance Badea, biroul din București al firmei globale de avocatură Clifford Chance a consiliat Kingspan în cadrul acestei tranzacții. Echipa de avocați din practica M&A coordonată de partenerul Nadia Badea a fost formată din Mihai Măcelaru (lead counsel), Ecaterina Burlacu (avocat senior M&A), Alexandra Voicu și Maria Ciulică (avocați), și Diana Crângașu (avocat senior specializat în dreptul concurenței).