Home Industrial LIBERTY Galați – noi proiecte de digitalizare și automatizare a producției

LIBERTY Galați – noi proiecte de digitalizare și automatizare a producției

LIBERTY Galați – noi proiecte de digitalizare și automatizare a producției

LIBERTY Galați, cel mai mare producător integrat de oțel din România, a lansat o serie de proiecte de digitalizare și automatizare. Acestea vizează atât procesele care asigură monitorizarea și gestionarea cibernetică a producției, precum și îmbunătățirea interacțiunii cu clienții și angajații.

Proiectele au fost dezvoltate de echipele de specialiști LIBERTY cu sprijinul unor furnizori importanți. Acestea susțin strategia globală GREENSTEEL a Grupului LIBERTY Steel, în centrul căreia se află LIBERTY Galați.

 “Grupul nostru își propune să transforme LIBERTY Galați într-o companie a viitorului prin sustenabilitate, digitalizare și calificare profesională a echipelor sale. Până în 2030, avem ca scop să devenim sustenabili și neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, ceea ce presupune atât implementarea unor proiecte de îmbunătățire a amprentei de carbon, cât și modernizarea fundamentală a proceselor de producție. Considerăm că digitalizarea și automatizarea au un rol crucial în transformarea companiei noastre,” a declarat Paramjit Kahlon, CEO LIBERTY Steel Group Primary Steel & Mining.

Proiecte de digitalizare în toate zonele importante

LIBERTY Galati derulează în toate zonele sale de activitate proiecte importante de monitorizare și management cibernetic al proceselor de producție, precum:

  • un sistem de monitorizare a producției, care oferă în timp real date colectate de la mii de parametri-cheie. Acesta asigură o imagine digitală a proceselor de producție, a stării tehnice a echipamentelor, a calității si volumelor realizate. Numărul indicatorilor monitorizati va crește exponențial în următoarea perioadă.
  • senzori inteligenți instalați care monitorizează debite, calitatea aerului și apei și indicatori chimici, în vederea protejării atât a mediului înconjurător, cât și a utilajelor.
  • un sistem automatizat de monitorizare a motoarelor de curent alternativ prin care se culeg date, se trimit în cloud, se analizează și se emit avertizări privind potențiale defecțiuni. Sistemul le permite echipelor de mentenanță să evite oprirea neplanificată a acestor motoare.

Investiții pentru o eficiență mai mare

În scopul creșterii eficienței și îmbunătățirii calității produselor sale, compania va continua procesul de modernizare a Laminorului de Benzi la Cald. LIBERTY Galați va instala, până la finalul acestui an, echipamente care vor asista laminarea și vor facilita munca operatorilor. Proiectul face face parte din seria de investiții în echipamente automatizate. Anul acesta a fost achiziționată linia ultramodernă de acoperire a țevilor produse de LIBERTY Tubular Products.

De asemenea, compania a realizat o investiție în reducerea consumului energetic și al emisiilor de carbon prin injectare controlată a oxigenului în cadrul procesului de fabricare a fontei lichide, realizată anul trecut.

Aida Nechifor, General Director of LIBERTY Galați, a explicat: “Toate aceste proiecte de digitalizare și automatizare au rolul de a ajuta echipele noastre să producă oțel într-un mod mai sigur și mai eficient. De aceea, pe de-o parte implementăm în companie programe de recalificare profesională care să ajute echipele existente să folosească echipamentele automatizate iar, pe de altă parte, suntem în căutarea mai multor specialiști IT și tineri care să își folosească expertiza pentru a ne ajuta să facem o diferență prin transformarea radicală a industriei noastre.”

Aplicații digitale pentru comunicarea cu clienții și angajații

De asemenea, în vederea îmbunătățirii interacțiunii cu clienții și cu angajații companiei, au fost lansate mai multe aplicații digitale. Angajații companiei au la dispozitie un set de aplicații prin care pot stabili obiective, pot analiza gradul de realizare a acestora și pot oferi feeback-uri virtuale. În plus, clienții beneficiază de o aplicație mobilă care le permite o interacțiune mai simplă și mai eficientă cu echipele LIBERTY Galați.

Noile proiecte de automatizare și digitalizare susțin strategia globală de sustenabilitate GREENSTEEL a grupului LIBERTY Steel, care îmbină reciclarea fierului vechi cu producerea de energie regenerabilă, precum și cu introducerea de tehnologii noi și revoluționare pentru a reduce emisiile de carbon rezultate din producția primară de oțel.