Home Intermodal Impactul blocajelor din supply chain se resimte pe aproape toate rutele comerciale

Impactul blocajelor din supply chain se resimte pe aproape toate rutele comerciale

Impactul blocajelor din supply chain se resimte pe aproape toate rutele comerciale

În prezent, aproape toate rutele comerciale la nivel global sunt afectate de blocajele pe lanțurile de aprovizionare, cu excepția celor între America de Sud cu Europa și America de Nord.

Deși problemele pe ruta transpacifică sau între Asia și Europa au atras atenția, afectând economii importante ale lumii, cum sunt SUA și UE, raportul Global Liner Performance al Sea-Intelligence arată că pe majoritatea rutelor comerciale se înregistrează întârzieri foarte mari. Astfel, problemele de congestie, care duc la întârzieri ale navelor, predomină la nivel global și nu sunt izolate doar la câteva rute majore.

Întârzierile afectează 34 de rute comerciale

Pe aproape toate cele 34 de rute comerciale acoperite în raport, navele de containere au înregistrat întârzieri în septembrie 2021 comparativ cu o valoare de referință din perioada 2016 – 2019.

„Majoritatea rutelor comerciale indică întârzieri foarte mari ale navelor, ceea ce ne arată că problemele de congestie sunt într-adevăr predominante la nivel global și nu sunt izolate doar de câteva rute cheie mari”, a declarat Alan Murphy, CEO Sea-Intelligence.

Întârzierea medie pentru cele 34 de rute comerciale acoperite a atins un punct maxim de 3,93 de zile în luna august a acestui an. Cu toate acestea, pentru multe rute, întârzierile sunt semnificativ mai mari.

Potrivit unui alt raport al Sea-Intelligence, pe ruta Asia- Nordul Europei doar 22% dintre nave ajung la timp, iar pentru restul de 78% timpul mediu de întârziere era de 8 zile în luna iulie a acestui an.