Home Intermodal Livrare record: DHL Industrial Projects transportă 676 de vagoane de pasageri din Ungaria în Egipt

Livrare record: DHL Industrial Projects transportă 676 de vagoane de pasageri din Ungaria în Egipt

Livrare record: DHL Industrial Projects transportă 676 de vagoane de pasageri din Ungaria în Egipt

DHL Industrial Projects oferă asistență producătorului ungar Dunakeszi Járműjavító Kft pentru livrarea a celei mai mari comenzi de material rulant din istoria Ungariei. 676 de vagoane urmează să fie transportate în Egipt de la fabrica Dunakeszi în următoarele 32 de luni.

DHL se va ocupa de transportul integral al vagoanelor, fiecare cântărind aproximativ 48 de tone și având 24,5 m în lungime și 4,5 metri înălțime.

Ambalate pentru export, vagoanele de călători vor fi transportate pe calea ferată până în portul Koper, Slovenia, unde DHL le va transfera pe nave charter, acestea urmând să fie transportate către portul Alexandria. În Egipt, vagoanele vor fi transferate direct în rețeaua feroviară. Primul lot, de 4 vagoane a ajuns în siguranță în Alexandria pe 23 februarie.

Pentru Ungaria, câștigarea acestei comenzi, în 2018, a însemnat o oportunitate de a revitaliza producția de vehicule feroviare și de a transforma uzina Dunakeszi Vehicle Repair într-una din cele mai mari centre de producție și reparații pentru vehicule feroviare din Europa Centrală. Egiptul se află în plin proces de modernizare a rețelei sale feroviare. Ca parte a acestui program, TMH Ungaria a câștigat o licitație internațională pentru producția a 1.300 de vagoane, contractul având o valoare totală de aproape un miliard de euro. Dunakeszi Járműjavító Kft, parte a grupului TMH se va ocupa de producția a 678 de vagoane. Acestea pot opera într-un mediu deșertic, cu temperaturi de până la + 50 °C și au un ciclu de viață de 40 de ani.

Până la mijlocul anului 2021, producția de vagoane la fabrica Dunakeszi va ajunge la 25 de unități pe lună. Dimensiunile vagoanelor constituie o provocare extraordinară în transportul atât pe cale maritimă, cât și pe cale feroviară.