Home Stiri OMV se aliază cu Austrian Post pentru utilizarea hidrogenului în transportul de marfă

OMV se aliază cu Austrian Post pentru utilizarea hidrogenului în transportul de marfă

OMV se aliază cu Austrian Post pentru utilizarea hidrogenului în transportul de marfă

Compania petrolieră OMV și Austrian Post AG au pus bazele unui parteneriat prin care vor crea condițiile necesare pentru ca Poșta din Austria să poată avea în uz aproximativ 2.000 de camioane cu pile de combustie cu hidrogen până în 2030. În acest sens, companiile au semnat un memorandum de înțelegere.

Obiectivul declarat al acestui parteneriat este să promoveze electromobilitatea și propulsia cu pile de combustie pe bază pe hidrogen pe segmentul de vehicule grele pentru transportul mărfurilor și să faciliteze disponibilitatea acestor soluții. OMW este unul dintre partenerii care și-au luat angajamentul de a furniza hidrogen verde și infrastructura necesară și a luat de curând o decizie de a investi, alături de Kommunalkredit Austria într-o unitate de electroliză cu o putere de 10 MW în Schwechat.

Planurile Austrian Post vizează introducerea de vehicule de test cu pile de hidrogen și integrarea lor în flota logistică existentă. Ambele companii urmăresc să câștige experiență în operarea lanțului de aprovizionare al hidrogenului și flotelor auto ce utilizează acest tip de propulsie.

“Hidrogenul este tehnologia cheie pentru reducerea emisiilor de CO2 și pentru atingerea obiectivelor climatice în aplicații industriale și în transportul rutier,” a declarat Thomas Gangl, COO OMV Chief Downstream. “Vedem un potențial enorm în transportul bunurilor și în transportul public, în special, acestea fiind segmentele unde electrificarea fiind dificilă sau chiar imposibilă.”

Poșta din Austria are deja o flotă de 2.100 vehicule electrice, iar până în august 2021 are ca obiectiv să opereze o flotă compusă exclusiv din vehicule electrice în Graz.