Home Logistics Curierat și e-commerce Mobexpert deschide un nou depozit, la Constanța

Mobexpert deschide un nou depozit, la Constanța

Mobexpert deschide un nou depozit, la Constanța

Pe fondul creșterii comerțului online, Mobexpert, liderul pieței de mobilier din România, își extinde amprenta logistică și închiriază un depozit în parcul logistic Constanța Business Park, dezvoltat de Global Vision și Globalworth.

Moexpert a închiriat o suprafață de 2.000 mp cu o zonă de birouri și spațiu de depozitare în cadrul proiectului Constanța Business Park, de aici reușind să deservească mai bine plaja de cumpărători online din sud-estul României.

Pentru Mobexpert, continuă creșterea volumului de vânzări în zona de sud-est a României, iar decizia închirierii unui spațiu în cel mai nou și modern parc de business din regiune este una firească, în linie cu strategia noastră de dezvoltare. Perioada de pandemie a influențat creșterea cererii venite online, așadar ne adaptăm noilor tendințe deja devenite obiceiuri de consum și respectăm promisiunea de livrare rapidă făcută clienților noștri”, completează Dan Șucu, proprietar Mobexpert.

În urma tranzacțiilor recente, Constanța Business Park a atins un grad de ocupare de 70%, la doar câteva luni de la livrare.

“Mobexpert este o companie românească devenită cunoscută la nivel internațional prin respectul deosebit pentru calitate și dezvoltare responsabilă. Aceste valori comune stau la baza colaborării noastre pe care, foarte probabil, o vom extinde în viitor. Ne bucură interesul crescut din partea companiilor de eCommerce, retail alimentar, producției de mobilă și operațiuni logistice, motiv pentru care vom începe curând dezvoltare celei de-a doua faze a proiectului cu funcțiune logistică. Totodată, analizăm și demararea dezvoltării unui park de retail, poziționarea proiectului în imediata proximitate a autostrăzii fiind un evident avantaj de conectivitate și vizibilitate pentru următorii parteneri”, spune Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Prima unitate de depozitare a proiectului Constanța Business Park are o suprafață totală de 21,300 mp, iar întregul proiectul va fi dezvoltat pe o suprafață de 100 de hectare.

Constanța Business Park oferă chiriașilor o serie de avantaje unice datorită poziționării sale strategice. Constanța beneficiază, mai presus de toate, de cea mai bună conectivitate la infrastructură din România, cu acces ușor rutier și feroviar, precum și acces la rutele maritime și fluviale.

Poziționat în proximitatea Portului Constanța, pe coridorul de transport Pan-European IV, proiectul are acces la Autostrada A4 și este conectat la drumul național DN 39 care leagă Constanța de Mangalia.

Dezvoltarea Constanța Business Park este estimată să dureze până în 2024 și va fi executată în mai multe etape, cu scopul final de a atinge o suprafață închiriabilă, de peste 400k mp, doar pentru funcțiunea de logistică. În prima fază, livrată în iulie 2020, a fost dezvoltat un depozit logistic de 21.300 mp. Constanța Business Park se bazează pe soluții durabile și respectă politicile de mediu.

Global Vision și Globalworth mai au un proiect în dezvoltare, în paralel cu cel din Constanța. Este vorba despre Chitila Logistics Hub, unde a fost livrată prima unitate de depozitare, cu suprafață de 23.100 mp, în luna septembrie a anului 2020, închiriată către companii precum Mega Image și Green Net