Home Automotive Ford Craiova oprește temporar producţia din cauza lipsei de semiconductori

Ford Craiova oprește temporar producţia din cauza lipsei de semiconductori

Ford Craiova oprește temporar producţia din cauza lipsei de semiconductori

Uzina Ford de la Craiova își va suspenda producția de vehicule și motoare timp de opt zile, începând de vineri, 26 februarie. Decizia a fost luată ca urmare a problemelor cauzate de furnizarea de semiconductori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Ana Maria Timiș, producția este planificată să fie reluată pe 10 martie. „Pe parcursul celor opt zile în care producţia va fi suspendată, angajaţii fabricii Ford Craiova vor fi plătiţi conform acordurilor încheiate între companie şi sindicate şi ţinând cont de legislaţia în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situaţia şi îşi adaptează planurile de producţie pentru a minimiza efectul asupra angajaţilor, furnizorilor, clienţilor şi dealerilor din întreaga Europă”, a precizat Ana Maria Timiş, citată de Agerpres.

La începutul lunii februarie și uzina Dacia de la Mioveni și-a oprit activitatea pentru trei zile tot ca urmare a crizei de semiconductori, grupul Renault monitorizând atent situația și adaptând producția pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori.