Home Intermodal MSC are undă verde pentru achiziția HHLA

MSC are undă verde pentru achiziția HHLA

MSC are undă verde pentru achiziția HHLA

MSC, cea mai mare linie maritimă din lume și municipalitatea orașului Hamburg au ajuns la un acord pentru preluarea Hamburger Hafen und Logistik (HHLA). Parte a unui joint venture, MSC va deține 49,9% din acțiunile HHLA la un preț de €16,75 pe acțiune.

În plus, HHLA, MSC și orașul Hamburg au semnat un acord-cadru preliminar cu caracter obligatoriu prin care s-a ajuns la o înțelegere comună cu privire la aspectele cheie legate de businessul HHLA pe termen lung.

Potrivit acordului, sub rezerva obținerii aprobării Parlamentului din Hamburg, orașul Hamburg și MSC vor furniza HHLA capital în valoare de 450 de milioane de euro pentru investiții în operațiuni comerciale în următorii câțiva ani, după încheierea tranzacției.

Planurile HHLA pentru Metrans rămân pe poziție

De asemenea, acordul precizează că se va asigura neutralitatea și independența modelului de afaceri al HHLA, în special a operatorului de transport intermodal Metrans, și, prin urmare, tratamentul egal al tuturor clienților. Toți clienții vor avea în continuare acces egal la toate terminalele și serviciile HHLA din Europa.

HHLA își păstrează autoritatea decizională în ceea ce privește planificarea investițiilor și a strategiei de business, rămânând o companie de logistică europeană.

Modernizarea terminalelor de containere ale HHLA din Hamburg și extinderea internațională a rețelei intermodale planificate în anii următori vor avea astfel continuitate. Municipalitatea Hamburg și MSC vor sprijini planurile de investiții în valoare totală de cel puțin 775 de milioane de euro în perioada 2025-2028.

Mai mult, reorganizarea planificată a segmentului de containere și extinderea rețelei intermodale europene, în special în ceea ce privește Metrans, vor fi continuate, cu un focus major pe Hamburg.

Anunțul vine după ce Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere al HHLA, principalul operator al celui mai mare port din Germania, au recomandat acționarilor să accepte oferta înaintată de MSC.

În octombrie, Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (Bafin) de la Berlin a dat, de asemenea, undă verde tranzacției, deși aceasta a fost aspru criticată de jucătorii locali și de reprezentanții angajaților.