Home Automotive Nidec preia compania producătoare de motoare electrice Ana Imep

Nidec preia compania producătoare de motoare electrice Ana Imep

Nidec preia compania producătoare de motoare electrice Ana Imep

Nidec Corporation a anunțat că va achiziționa aproximativ 94,8% din acțiunile companiei românești Ana Imep SA. Primele demersuri legale în acest sens au fost făcute pe data de 21 aprilie 2016.

Odată cu preluarea pachetului majoritar al Ana Imep, Nidec speră să obțină vânzări de 2 trilioane de yeni până în anul fiscal 2020, urmând totodată să dezvolte noi platforme de creștere, cu accent pe segmentele de automotive, electrocasnice, motoare comerciale și industriale și soluții.

De asemenea, Nidec speră să crească competitivitatea afacerii cu motoare pentru electrocasnice de pe piața europeană și să includă în portofoliul său clienții companiei românești.

În acest sens, compania japoneză intenționează să construiască în România o fabrică de mari dimensiuni, pentru afacerea cu motoare pentru electrocasnice, comerciale și industriale, locația Ana Imep fiind considerată ideală pentru extinderea în Europa, întrucât România este o țară eficientă din punct de vedere al costurilor și deține forță de muncă calificată.

Nidec plănuiește totodată să facă noi investiții care să crească capacitatea de producție pentru segmentul comercial și industrial și să construiască și un centru de inginerie și unul de service (call-center, contabilitate, achiziții, marketing).

Cu sediul în Pitești, producătorul de motoare pentru electrocascnice (mașini de spălat și de uscat rufe) și pentru automobile Ana Imep SA a fost fondat în 1967. La finele lui 2015 compania număra 288 de angajați și înregistra o cifră de afaceri de 14,8 milioane de euro.

Tranzacția de achiziție a companiei românești va fi finalizată la sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie a acestui an.