Home Automotive Noua strategie FORD în Europa: producție de mașini 100% electrice până în 2030

Noua strategie FORD în Europa: producție de mașini 100% electrice până în 2030

Noua strategie FORD în Europa: producție de mașini 100% electrice până în 2030

Ford Europa a anunţat astăzi un plan de investiții de 1 miliard euro în uzina de la Koln, Germania, una dintre cele mai mari unități de producție din Europa, în contextul noii sale strategii de electrificare a întregii game de vehicule pentru pasageri până în 2030.

De asemenea, producătorul american urmărește să crească substanțial gama și nivelul de electrificare al vehiculelor sale comerciale.

Astăzi, Ford și-a luat angajamentul că până la mijlocul anului 2026, 100% din vehiculele sale de pasageri produse în Europa vor fi electrice sau în varianta plug-in hibrid, având astfel un nivel zero de emisii, iar până în 2030, întreaga gamă de vehicule de pasageri va fi complet electrică. Similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi compusă din vehicule electrice sau hibrid până în 2024. Producătorul estimează că până în 2030, două treimi din vânzările de vehicule comerciale vor fi pentru unități electrice sau plug-in hibrid.

Vestea vine după ce Ford a raportat pentru trimestrul 4 al anului 2020 a reîntoarcere a profitabilității pentru operațiunile sale din Europa și în urma anunțului că va investi cel puțin 22 miliarde dolari la nivel global în electrificare până în 2025, o sumă aproape dublă față de estimările inițiale.

“Am reușit să restructurăm operațiunile Ford în Europa cu succes şi am revenit la profitabilitate în al patrulea trimestru din 2020. Acum accelerăm spre un viitor complet electric în Europa cu vehicule noi, reprezentative,” a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa. “Ne aşteptăm să menținem impulsul puternic pe care îl avem în Europa şi lucrurile să se deruleze conform planului pentru a ne atinge obiectivul de a avea o marjă de profit de 6 procente, ca parte a planului nostru de redresare a operaţiunilor globale ale Ford.”

Un element esențial în transformarea operațiunilor Ford în Europa în ultimii doi ani a fost îmbunătățirea costurilor structurale cu 1 miliard de dolari prin adresarea piețelor neperformante, crearea unei game de vehicule mai țintite către trei grupe de clienți și crearea de parteneriate pentru dezvoltare și îmbunătățirea profitabilității companiei.

Investiție de 1 miliard de dolari la Koln

Ca parte a strategiei de electrificare a vehiculelor produse în Europa, Ford investește 1 miliard de dolari în modernizarea unității de producție de la Koln, din Germania, unul dintre cele mai mari centre de producție din Europa și sediul central al companiei. Prin această investiție, producătorul va transforma operațiunile de producție existente într-un centru de electrificare – Ford Cologne Electrification Center, pentru producția vehiculelor electrice, primul centru de acest tip al Ford în Europa.

Aici va fi produs primul vehicul electric pentru pasageri începând cu 2023, fiind analizată posibilitatea de a fabrica și un al doilea model.

“Anunțul de astăzi privind transformarea unității din Koln, casa operațiunilor noastre în Germania de 90 de ani este unul dintre cele mai importante anunțuri făcute de Ford de mai bine de o generație. Acesta subliniază angajamentul în Europa și un viitor modern cu vehicule eletrice în centrul strategiei noastre de creștere,” a declarat Rowley.

Primul model electric Ford lansat în Europa va fi Mustang Mach-E. În următoarele luni, Ford va dezvălui detalii despre planul de electrificare și transformarea fabricii din Koln.